Kaza geçen 17 Aralık günü saat 10.00 sıralarında Ali Kemali Caddesi üzerindeki Merkez İlköğretim Okulu önünde meydana geldi. 39 yaşındaki Erkan Ö. yönetimindeki özel halk otobüsü seyir halinde iken, zeminin kar ve buzlu olması nedeniyle bir anda kontrolden çıktı. Otobüs kaymanın etkisi ile karşı şeride geçti ve kaldırımda yürüyen Mustafa Yumuk’a çarptı. Çarpmanın etkisi ile araçla okulun duvarına sıkışarak ağır yaralanan Mustafa Yumuk, kaldırıldığı Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen öldü.

Kazada babası Mustafa Yumuk’u kaybeden Bayram Yumuk, sürücünün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını belirterek, "Görüntülerde şoförün dikkatsiz ve tedbirsiz araç kullandığı net görülüyor. Biz hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

İKİ KAMERAYA KAZA ANI YANSIDI

Özel Halk Otobüsünün içini ve dışını gösteren iki kamera, kaza anını saniye saniye kaydetti. Otobüs içerisinde bulunan kamerada sürücünün bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ve çarpma anındaki şoku kameralara yansırken, yolcuların da kaza sonrası otobüs içerisinden kendilerini paik halinde dışarı atması yer alıyor. Otobüsün dışını gösteren kameranın kayıtlarında ise, otobüsün kayarak kaldırımdaki yürüyen kişiye çarpması yer alıyor. Görüntülerde ayrıca kaza sonrası vatandaşların ve o an teneffüste olan öğrencilerin kaza yerine koşması de bulunuyor