Kumluca'da dün başlayan 13'üncü Tarım ve Seracılık Festivali'nin 2'nci gününde düzenlenen 'Halk Koşusu'na çocuk, genç ve yaşlılardan oluşan 2 bin kişi katıldı. Festival kapsamında bu yıl 5'incisi düzenlenen halk koşusunda, turistler de yer aldı. Denizobaları Mevkii'nde başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren koşuya, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Kumluca Belediye Başkanı AK Parti'li Hüsamettin Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Osman Koşar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başdaş, İlçe Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

Pek çok kişi yaklaşık 2 kilometrelik parkuru tamamlayamadan yarışı yarıda bırakırken, bitiş çizgisine ulaşan bazı yarışmacılar ise kendilerini yere attı. Yarışmada, İngiliz turist Malcom Drewitt birinci, İlyas Korkmaz ikinci, Aşur Güzel ise üçüncü oldu.

Büyük bayanlar kategorisinde yarışan Malcom Drewitt'in eşi Mary Drewitt ise 4'üncü oldu. Drewitt çifti, madalyalarını Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın elinden aldı. İngiliz çift, madalyaları anı olarak saklayacaklarını söyledi.

MİNİKLER KIYASIYA YARIŞTI

İlk kez düzenlenen 5 ve 6 yaş kategorisi ise renkli görüntülere sahne oldu. 100 metre yarışına katılan 150 çocuk, yarış öncesi anne ve babalarından taktik aldı. Ebeveynler çocukları yarışırken sürekli tezahüratta buldu. Sıcak hava nedeniyle yarışı tamamlamakta zorlanan minikler, bitiş çizgisine ulaştıkları hemen su istedi. Yarışmanın sonunda tüm minikler birinci ilan edilerek ödüllendirildi.