Halis Toprak, Toprak Kağıt Fabrikası bahçesindeki köşkünde iftar yemeği verdi. Yemeğe Ak Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, MHP Milletvekili Bahattin Şeker, İlçe Kaymakamı Oktay Kaya, Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nun aralarında bulunduğu yaklaşık 50 davetli katıldı. İftar öncesinde yeniden faaliyete geçirdikleri Bozüyük Toprak Kağıt Fabrikası'nı gezen Halis Toprak, diğer fabrikalarını da yılbaşına kadar açacaklarını söyledi. 

Halis Toprak iftar yemeğine katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, "Bizim İstanbul Şile'den Diyarbakır Lice'ye kadar Güneydoğu'ya, Doğuda da Sarıkamış'a kadar, biz bu ülkeye yatırım yaptık. Bu yatırımların yanında çok da sosyal tesisler yaptık. Camiler, ilköğretim okulu, teknik lise, kültür sitesi ve hastane yaptık. Netice olarak 23 fabrika, 24 sosyal tesis yaptık. Allaha şükür bunlardan biz çok mutluyuz" dedi.

Fabrikalarına el konulduğunu anlatan Halis Toprak, bunu hak etmediklerini savundu. El konulan fabrikalarının çalıştırılmadığını, bunun da devlete zararının olduğunu ifade eden Toprak şöyle konuştu: "Maalesef başımıza bir iş geldi. Bu iş de çok sıkıntılı oldu. Çünkü biz hak etmemiştik. Borcumuz da sizi temin ederimki yoktu. Ama böyle oldu, 3 sene sürdü. 3 sene sanayi tesisisin çalışmaması ülkeye ne zarar verir? 3 milyar dolar devletin vergiden kaybı var. Yani 23 sanayi deyip geçmeyin. Devletin ne tarafta karı var? Ama zararını da hesaplamak lazım. Burada mesele biz değiliz. Bizden alabilirler, ama sanayi tesislerini çalıştıracaklardı. Bize 'Sen bunu beceremedin. Kusura bakma sen hele bir kenara çekil. Tesisleri çalıştıralım. İnşallah ileride sana geri veririz' demeliydiler. Bizden ziyade ülkenin zararına oldu. Üzüldüğüm taraf bu. Şimdi bu tesisleri biz 2 milyar dolara açamayız. Çünkü tesis 3 sene ortadan kayıp. Tam 3 sene 13 gün kaldı. Şimdi Allah'ın kudretine dua ediyoruz. Böyle müesseselerin başına böyle işler gelmesin, böyle sıkıntılar gelmesin diye. Oldu bir kere, hayırlı olsun, sonu iyi gelsin."

 

EK (EK/RT)