29 Kasım'da Adana Büyükşehir Belediyesi eski hizmet binası yanındaki Abidin Dino Parkı'nda yere yatak serip, süresiz açlık grevi başlatan Yüreğir Sebze Hali esnafı 38 kişinin yanına öğle saatlerinde Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ geldi.

Karadağ, 'tescil' sorunun çözülmesi için Adana Valiliği olarak girişimlerde bulunacaklarını, hukuki anlamda da sorunun takipçisi olacaklarını açıklayıp, esnafın açlık grevine son vermesini istedi.

Olayın bu boyutlara gelmesini kimsenin istemeyeceğini belirtin Karadağ, "Demokrasilerde 'hak verilmez alınır' kavramı vardır. Arkadaşlar da temel haklarını almak için böyle bir eyleme girişmişler. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kendisine göre bir hesabı vardır. Ama Adana Valiliği olarak, Sayın Valimizin de ifade ettiği gibi bu ortamın devam etmesi hoş değil" dedi.

Yüreğir Sebze Hali Derneği 2'nci Başkanı Hacı Yüksekyayla ise daha önce de Adana Valiliği ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini aktardı. Yüksekyayla, "Valiliğimizin buradaki arkadaşların durumunu düşündüklerini biliyoruz. Sorunun takipçisi olacaklarına da inanıyoruz. Valiliğimizin böyle bir şey talep etmeleri, bizim için bir emirdir. Çünkü Valiliğimize çok güveniyoruz. Biz de Sayın Valimizi kırmayarak, açlık grevini sonlandırıyoruz" diye konuştu.

Kararın ardından açlık grevi yapan esnaf, meslektaşlarının yardımıyla yattıkları yerden kaldırıldı. Halsiz düşen bazıları sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.