Hakkari, kar yağışı ile birlikte en gözde eğlence kayak oldu. Hafta sonunu değerlendirmek isteyenler kayak takımlarını alarak Durankaya Beldesi'nin 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak tesislerine akın ediyor. Kimileri kendi olanaklarıyla yaptığı kızaklarla kimi kayak takımlarıyla kaymanın keyfini yaşıyor. Karın yağmasıyla birlikte kayak yapmaya elverişli hale gelen kayak tesislerinde önemli proje de hayata geçirildi. Hakkari Kayak Antrenörleri Derneği tarafından İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'na sunulan ve kabul edilen "Benim Kayak takımlarım, yerden kaysın ayaklarım" projesiyle 8-15 yaş arası 30 kız 30 erkek öğrenci kayak eğitimine başladı.

"EĞİTİM 4 AY SÜRECEK"

Proje Koordinatörü Emin Yıldırım ve 3 eğitmen tarafından öğrencilere pratik eğitim veriliyor. Yıldırım, projenin amacının Hakkari'de yetenekli küçük yaştaki çocuklara kayağı öğretip yarışmalara hazırlamak olduğunu söyledi. Eğitimin 4 ay süreceğini belirten Yıldırım, şöyle dedi:

"Öğrencilerin tüm kayak ekipmanları, kayak tesislerine ulaşımları ve kumanya ihtiyaçları derneğimiz tarafından karşılanmaktadır. Burada kayak tesislerimizi de tanıtmayı amaçlıyoruz. Ayrıca kayağı sevdirerek öğrencilerimizi ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlayacağız." 

Hafta sonunu kayak tesislerinde değerlendirmek isteyen bazı kişiler de meraklarını gidermek için yöresel şalvar ve poşu ile kayak yaptı.



BD,EK(FE/İD)