ALK Giyim Tekstil, Yüksekova'dan Batı ve Orta Doğu ülkelerine ihracat yapıyor. Kaymakamlık, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu destekleriyle 'İş Gücü Yetiştirme Projesi' kapsamında 100 kişi fabrikada çalışmaya başladı. Çalışanların 80'i kadın. İşletme Müdürü Muğdat Alkan, Yüksekova'nın böyle iş sahalarına ihtiyaç duyduğunu ve buna cevap verecek işletmelerin olması gerektiğini söyledi. İş adamlarında çağrıda bulunan Alkan, "Diğer iş adamlarının da gelip burada gönül rahatlığıyla yatırım yapmalarını bekliyoruz. Burada kurduğumuz fabrika birçok kişiye ekmek kapısı oldu. Eğer bu gibi yatırımlar ilçeye yapılırsa, hem göç önlenmiş olur, hemde kentin değişimine katkı sunar" diye konuştu.

"AİLEMİZE KATKI SUNUYORUZ"

Özellikle kadın çalışanların ağırlıklı olduğu fabrikada usta eğitici olarak çalışan Zarife Üstunç, "Bu fabrika özellikle biz kadınlar için çok iyi oldu. Erkekler çalışmak için batı illerine gidebiliyorlar. Fakat bizim öyle bir imkanımız yok. Bizimde çalışabileceğimiz iş sahalarının ilçemizde olması bizi çok mutlu etti. Evde boş oturarak zaman geçiriyorduk. Fakat şimdi hem üretim yapıyoruz hem de ailemize katkı sağlıyoruz" dedi.

"FABRİKA SAYISI ARTSIN"

Yüksekova'da iş bulamayıp, çalışmak için İstanbul'a gitmek zorunda kalanlar da fabrikanın açılışıyla birlikte memleketlerine döndü. Yaklaşık 7 yıldır İstanbul'da ütücü olarak çalışan İlhami Karay,"İstanbul'da çalıştığım 7 yılda hem ailemden ayrı kaldım, hem de hiçbir birikimim olmadı. Sadece geçinebilecek kadar para kazanıyordum. Bu fabrikaya sayesinde aileme de katkı sunuyorum. Böyle fabrikaların sayısı artarsa dışarıya çalışmak için giden arkadaşlarımız da geri gelirler" diye konuştu.