Hakkari İl Genel Meclisi üyeleri, Ahmet Korkmaz, Selahattin Kurt ve İsa Bor, Şırnak'ın Kato Dağı eteklerindeki Kamışlı, Cevizdibi ve Kaval köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi. İl Genel Meclisi üyeleri hazırladıkları bilgi formunu muhtarlara verip, bilgi formunda yer alan sorunları anlatıp, çözüm önerileri ve taleplerini dinledi. BDP'li İl Genel Meclis üyesi Ahmet Korkmaz, Hakkari merkeze bağlı 35 köyün bulunduğunu, bu köyler için Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne 1 milyon 900 bin TL para aktarıldığını, sorunlara boğuşan bölge için de bu kaynağın yetmeyeceğini söyledi. Korkmaz, hükümeti eleştirerek, "Aktarılan bu parayla hangi köye hizmet götürülecek ki? Başbakan her çıkışında şunu söylüyor. Efendim biz susuz, yolsuz,köprüsüz bir köy bırakmayacağız. Ama gelen parayla hükümetin açıklamaları tamamen ters yönde" dedi.

Bölgenin en öncelikli sorununun ise barış ortamının sağlanması olduğunu anlatan Korkmaz, MGK Genel Sekreterliği görevine getirilen Hakkari eski Valisi Muammer Türker'e çağrıda bulundu. Korkmaz, sorunların çözümü konusunda 3.5 yıl Hakkari’de görev yapan Vali Türker’e büyük görevler düştüğünü belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye'nin şu anda kalbi, beyni olarak nitelendireceğimiz böylesine önemli bir göreve atanması bizim açımızdan da kendisi açısından da gerçekten çok önemli. MGK Genel Sekreterliği görevine getirilen Muammer Türker, özellikle acıların, şiddet ortamının çok yoğun olduğu bir ilde görev yapmıştır. Bence bu süre içerisinde gerek Hakkari bölgesinde, gerekse Muş bölgesinde yapmış olduğu çalışmalar MGK toplantılarına ışık tutacaktır ve dolayısıyla da biz Hakkari il Genel Meclisi olarak, özellikle Türker'in bu bölgede edindikleri duygu ve düşünceleri oradaki yetkililerle daha iyi değerlendirileceği kanaatindeyiz. Ülkemizin demokratikleşmesi, barış ortamının sağlanması, artık ölümlerin bu dağlarda, bu coğrafyada olmaması, Türk, Kürt gençlerinin artık bu coğrafyada ölmemesi, tutuklamalara son verilmesi için kendisine önemli görevler düşüyor. Kürt dili önündeki engellerin de kaldırılması gerekir. Bunları orada çok iyi bir şekilde dile getireceğine inanıyoruz."



BD(FE/SS)