Hakkari Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü ve Öğretim Görevlisi Ceyda Türkaslanın'ın çabalarıyla Hakkari'ye gönüllü gelen Mersinli uzman spor masörü Mehmet Aydın, Üniversiteye bağlı Spor Kulübüne üye pernosel ile Hakkari'deki amatör futbol kulüplerinde görev yapan antrenörlere, bilgisayar üzerinde uygulamalı masaj ve kinesio kursu verdi. Altay Caddesi üzerinde bulunan Sürekli Eğitim Merkezindeki kursa Hakkari Üniversitesi bünyesindeki Gençlik Spor Kulübüne bağlı AKUT ekibine üye pernosel ile Hakkari'deki Amatör Spor Kulüp antrenörleri katıldı. 1 hafta sürecek Kinesio ve masaj kursunu verecek olan uzman spor masörü Mehmet Aydın, üniversitenin daveti güzerine Hakkari'ye geldiğini belirterek, "Hakkari'de ilk kez böyle bir kurs veriliyor. Hakkari'ye geldiğim için de çok mutluyum" dedi.

'YURT DIŞINDA, HER KÖŞEDE STRES MERKEZİ VAR'

Hakkari'de masörlük ve kinesio eğitiminin verilmesi için büyük çaba gösteren Hakkari Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü ve öğretim Görevlisi Ceyda Türkaslan da, uzun yıllar yurt dışında yaşadığını, orada her köşede sağlık ocakları gibi stres merkezleri olduğunu, insanların oralara gidip hem sorunlarını anlattıklarını, hem de stres attıklarını söyledi. Türkaslan şöyle dedi:

"Bu eğitimi Hakkari'de ilk kez başlatmamızın amacı, yurt dışındaki insanlar gibi Hakkari'nin insanları da masaj ve kinesio eğitimi görsün istedik. Türkiye'de stres oranı çok yüksek. Belki bundan sonra, masajla ilgili birtakım AB projeleri de yapabiliriz. Dolayısıyla masaj gerçekten hayatımızda önemli. Çünkü stres, ancak masaj yapılarak giderilebilir" dedi.



BD(FE/COŞ)