Bulvar Caddesi üzerinde geçen perşembe akşamı meydana gelen ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Zeki Yeşil'in ölümüne, 3'ü polis 27 kişinin yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili soruşturma devam ederken, patlamada çevreye saçılan işyerlerinin kapı ve pencere enkazları Belediye temizlik ekipleri tarafından bu sabah kaldırıldı.

Esnaf kırılan pencere ve kapılarının onarımını yaparken, bazı büyük işyerlerine cam taktırmayarak naylonla kapatması ise dikkat çekti. Patlamanın meydana geldiği yerde buluan Ertunç İşhanı'ndaki esnaf hasar tespit çalışmaları yapılmamasına tepki gösterirken, olayın üstünün kapatılmamasını ve faillerin bulunmasını istedi.

İşyerleri önündeki enkazı geçikmeli kaldıran Hakkari Belediyesi'ne tepki gösteren esnaftan Lezgin Saraç, "Patlamanın üzerinde 4 gün geçti hala olayın failleri bulunmadı. Bunun yanı sıra hiç bir devlet yetkilisi bize destek vermiyor. Devletten destek bekliyoruz. Ayrıca olayın üzerinde 4 gün geçti Belediye'ye defalarca müracaatta bulunmamıza rağmen belediye ekipleri daha yeni gelip enkazları kaldırdı" diye tepki gösterdi.

Belediye ekipleri tarafından kaldırılan enkaz, kamyona yüklenerek il dışındaki çöplük alanına boşaltıldı.