HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş sendikasının şube, il yönetimi, temsilciler ve komiteler eğitim programına katılmak üzere Denizli'ye gelen HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, gündeme ilişkin açıklamada bulundu. Karahayıt Beldesi'ndeki Polat Otel'deki düzenlenen eğitime AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, bazı sendikaların temsilcileri ve Hizmet-İş sendikasının yöneticileri katıldı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 12 Eylül darbesini gerçekleştirenlerin yargılanmasının sembolik açıdan önemli olduğunu belirtip, "12 Eylül 1980'deki darbede sendikamız Hak-İş, kapatıldı. Darbenin ardından binamız mühürlendi. Hepimiz suçlandık. Hak-İş olarak büyük kayba uğradık. 4 yıla yakın sendikal mücadele veremedik. 90'lı yaşlardaki Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanması bizim kaybettiklerimizi geri getirmez. Ama biz bu iki ismin yargılanmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu iki ismin yargılanması demek bir zihniyetin yargılanması demek. Bu yargılamaları bu yüzden sembolik değer açısından destekliyoruz" dedi.

Sadece Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'yı yargılayarak 12 Eylül'den hesap sorulamayacağını söyleyen Arslan, "Biz yaşadığımız sıkıntılardan dolayı bu davada müdahiliz. Kenan Evren kurucu iradenin kendileri olduğu için yargılanamayacağını söylüyor. Geçen onca yıla rağmen hala darbe kafası değişmemiş. Ne olursa olsun bu darbecilerden hesap sorulmalıdır. Sadece bu darbecilerden değil onun ürünü olan her şeyden hesap sorulmalıdır" diye konuştu.



RÇ(AÖ/AK)