Yurdun büyük bölümünde etkili olan serin ve yağışlı hava doğuya hereket ederek iç doğu bölgelerde haftasonu etkisini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Marmara Bölgesi'nin doğu kesimlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisine gireceği bildirildi.

KARADENİZ VE DOĞU'DA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Açıklamada, cumartesi günü yağışların, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun Doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Doğu Anadolunun güney ve batısı ile yerel olarak İstanbul, Sakarya, Kocaeli ve Sinop çevrelerinde kuvvetli, Malatya, Tunceli, Elazığ, Adıyaman ve Bingöl çevrelerinde çok kuvvetli olacağı ifade edildi. Pazar günü ise yağışların, Güneydoğu Anadolu bölge geneli ile Bingöl, Bitlis, Muş, Elazığ , Malatya, Kahramanmaraş ve Tunceli’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin edildiği ifade edildi.

YÜKSEK KESİMLERDE KAR

Yağışların, Karadeniz’in iç kesimlerinin, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceğine dikkat çekilirken, özellikle kuvvetli yağışın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlar ve ilgililer, tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.



GD (RT)