Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) hazırlık muafiyet kursuna devam eden 107 öğrenciyle buluşan Rektör Tuncer’e öğrenciler büyük sevgi gösterdi. Burada öğrencilerin hazırlık sınıflarındaki yabancı dil ile ilgili yaşadıkları sorunları dinleyen Rektör Tuncer, bu konuda radikal değişiklikler yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Almanya'da 'İngilizce Tıp' duydunuz mu? Ya Fransa’da? Yok. Böyle bir gariplik olabilir mi? Olmaz. Böyle şeyler ancak sömürge ülkelerinde var. Değiştirmemiz lazım. İlla İngilizce eğitim demek yanlıştır. Good morning diye derse başlanıyor, Çok tuhaf. Dilimiz Türkçe, aramızda yabancı yok, ama İngilizce anlaşmaya çalışıyoruz. Öğrenci, İngilizce'yi geçemediği için Türkçe eğitimine devam edemiyor. Bu yanlışlığı düzeltmeliyiz. Güzel Sanatlar Fakültesi’nden arkadaşlar bir duvar çalışması yapmışlar. 'Türkçe oku, Türkçe geç' yazıyor. Bizim ülkemiz de bir dünya ülkesi. Arkadaşlar İngilizce öğrenilsin. Ya da başka bir yabancı dil. Ama mesela 4 yılda öğrensin bunu öğrencilerimiz. Zorlamayalım. Böyle bir sistem düşünüyoruz. Belki yarın, belki yarından da yakın gerçekleştireceğiz bunu. Bir de sınav konusu var. Yurtdışında öğrenci telefon açıp 'Sınava gelemeyeceğim’ diyor. İstediği zaman girebiliyor. Bizde de benzer uygulama olmalı."

Rektör Tuncer, daha sonra öğrencilere şöyle seslendi:

"Her anınızı değerlendirin. Öğrencilik yıllarınız bir daha geri gelmeyecek. Şu anda aldığınız nefes bir daha geri gelmeyecek. 75 yıl yaşasak alacağımız nefes sayısı 1 milyon 250 bin. O yüzden her saniye değerli. Tadını çıkarın, sevgi ve saygı içinde dolu dolu yaşayın. Gelecekte öğrenci cennetine hoş geldiniz diyeceğiz öğrencilerimize. Yarım yüzyıllık üniversiteyiz. Ama yeterli yurt yok. Kafamızı kuma gömüp sorunları görmezden geldik. Hedefimiz 20 – 25 bin kişiyi barındırabilecek bir sayıya ulaşmak. İstiyorum ki öğrenciler Hacettepe’deki ilk yılllarında mecburen yurtta kalsın. 4 kişilik odalarda kalıyordu öğrenciler. Odaları 2’şer kişilik yaptık. Daha medeni bir ortam olsun istedik. Özel yurt kiralayacağız. Bu dönem birkaç ay sıkıntı olacak. Beytepe çok güzel bir kampüs. Özel tilkimiz bile var. 2 yıl içinde oldukça kapsamlı bir sağlık kampüsü olacak Beytepe’de. Hacettepe, 3 - 4 sene sonra herkesin girebilmek için can atacağı bir adres olacak."



FK(AY/SS)