İl Emniyet Müdürlüğü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Kent Konseyi Güvenli Çalışma Grubu işbirliğiyle başlatılan 'Güvenli alıveriş' projesi kapsamında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri çarşı, pazar ve hanlar bölgesini adeta abluka altına aldı. Öncelikli olarak çanta hırsızlıkları ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçmeyi planlayan ekipler, gün boyunca bölgede gezerek vatandaşları sözlü olarak uyarıyor. Tüm iş yerlerini hırsızlık olaylarına karşı uyarıcı el ilanları ve afişlerle donatan ekipler, çarşı esnafından da büyük destek gördü.

İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, kişisel güvenliğin sağlanması ve vatandaşların bilinçlendirilmesini hedefleyen projenin güvenlik zincirinin en önemli halkası olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Halkın toplum güvenliğine katılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Çarşı ve pazarlar başta olmak üzere vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda astığımız afişlerle halkımızı bilgilendiriyoruz. Bilhassa bayanlara çantalarını nasıl koruyacakları ve nasıl taşımaları gerektiği konusunda ekiplerimiz vatandaşlarımızı bilgilendiriyor. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün yanı sıra, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Güven Timleri’nde görevli ve 3 ay boyunca suçluluk psikolojisi ve empati yeteneklerini geliştirmek amacıyla tiyatro ve drama dersi alan 90 polis de, sivil olarak halkın yoğun olduğu bölgelerde ama, sakat, dilenci, alkolik rolleri yaparak suçluların yakalanmasında başarı sağlayacaktır."

ESNAF MEMNUN

Çarşı esnafı uygulamadan memnun olduklarını belirterek, "Biz de elimizden geldiğince polis arkadaşlara yardımcı oluyoruz. Sattığımız ürünlerin yanında vatandaşa bir de el broşürü veriyoruz. Bu uygulama sayesinde çarşı bölgesi daha güvenli bir alışveriş alanı olacak" diye konuştu.



HT(FK/COŞ)