Tersane Mahallesi 1675 Sokak 91 numaradaki binanın üçünçü katında oturan Gürpınar çifti, dün saat 11.00 sıralarında, kahvaltı için salona geçti. İddiaya göre, herhangi bir önlem alınmadan yapılan bitişik binanın yıkımını sırasında gürültüden rahatsız olan işçi emeklisi Ahmet Gürpınar ile eşi 67 yaşındaki Mediha Gürpınar, oda değiştirdi.

Misafir odasında kahvaltı yapmaya başlayan Gürpınar çifti, bir süre sonra salondan gelen büyük bir gürültü ile irkildi. Salona geldiklerinde duvarının kahvaltı yapacakları masanın üstüne yıkıldığını gören çift, şoke oldu. Gürpınar çifti durumu, polise ve belediye ekiplerine bildirdi. Belediye ve polis ekipleri tutanak tutup, ayrıldı. Bitişikteki binanın yıkımını üstlenen müteahhit, yıkılan duvarı onardı.

Hala olayın şokunu yaşadıklarını belirten Ahmet Gürpınar, "Bir aydır kompresörlü kırma aleti ile binayı yıkıyorlardı. Çalışmaları sırasında oluşan sarsıntıdan tabaklarımız, bardaklarımız yerinden düşerek kırıldı. Bugün de eşim ile kahvaltı için salonda bulunan masayı hazırladık. Sesten rahatsız olduğumuz için yerimizi değiştirdik. Misafir odasında kahvaltı yapmaya başladık. Bu sırada salondan büyük bir gürültü geldi. Salona gittiğimde şaşkında döndüm. Biraz önce oturduğumuz masanın üzerine duvar çökmüştü. Birkaç dakika farkla duvarın altından kalmaktan kurtulduk. Olaydan sonra inşaatan yekili birisini bulmaya çalıştık ama sadece yıkımı yapan işçiler vardı. Biz de durumu belediye ve polise bildirdik. Belediyeden gelen yetikililer inceleme yaptı. Yıkımı yapan müteahhit arayarak konuyla ilgili bilgilendirerek bize gerekli olan belgeleri verdi. Ama akşam saatlerine kadar kimse gelmedi. Bu kış günü yağmurlu günde biz akşama kadar bekledik. En son yetkili biri gelerek bize tüm zararın karşılanacağını belirti ve gece yarısı duvarımızı ördüler" dedi.

Bitişikteki binanın yıkımının devam ettiğini ve endişelendiklerini belirten Ahmet Gürpınar, "Henüz sadece en üst katı yıkıldı, bunu yaşadık. Daha iki kat var. Alt katlara indiklerinde ne olur Allah bilir. Şu an için can güvenliğimiz yok. Bu bina yıkımı kuralına uygun olarak yapılmıyor, yapılsaydı başımıza bunlar gelmezdi. Bu binanın yıkımın belediyenin denetlemesini istiyoruz" dedi.



YY(AÖ/AAA)