Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz’ın ziyaret ettiği Güroymak YİBO’da çalışma yapan ‘Doğuyorum Çocuk Korosu' mini bir konser verdi. 2009 yılında 5 gönüllü öğretmen tarafından oluşturulan ve çeşitli köylerden gelen öğrenciler arasından seçilen 50 kişilik koro, bu yıl da 22 Mart'ta Ankara'da 15 ayrı dilde konser vermek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

'DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK ÇALIŞMA'

Bitlis Valisi Nurettın Yılmaz, geçen yıl 11 farklı dilde seslendirdikleri şarkılarla dikkatleri üzerlerine çeken Doğuyorum Çocuk Korosu'nun çalışmaların hayranlıkla izledi. Vali Yılmaz, projenin 3 yıldan beridir devam ettiğini, çocukların bu işi yürekten yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu çocuklarımızı aracılığı ile sesimizi önce Türkiye’ye, daha sonra da tün dünyaya duyuracağız. Koronun kuruluşundan beri ben de Bitlis’te görevdeyim. Bütün programlarını takip ettim. Bu yıl da yeni bir gelişme gösterdiler. Büyük hevesle bu işi sürdürüyorlar. Bütün kalıpları kırıp, bütün engelleri aşıp, tüm dünyaya tek yürek bir ortam ve güzellik sunuyorlar. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kalplerine, seslerine, yüreklerine, gönüllerine teşekkür ediyorum. Bu tüm dünyaya örnek olacak bir çalışmadır. Bunu ne kadar takdir etsek azdır."

KORODA 50 ÖĞRENCİ VAR

Koro Şefi Yunus Dabakoğlu ise, ilk başlangıçta amaçlarının çocukların sosyalleşmesini sağlamak, kendilerini daha iyi ifade etmek olduğunu söyledi. Bu amaçlarına ulaştıklarını kaydeden Dabakoğlu şöyle konuştu:

"Daha sonraki dönemlerde bununla yetinmeyeceğimizi anladık. Farklı dillerde şarkılar söylemeyi yeğledik. Bunu da geçen yıl 11 dil olarak başlattık. Gayet güzel sonuçlar aldık. Çocuklarımız çok yetenekli. Biz onları tek tek köylere giderek kulağı iyi olanları dinleyerek seçtik. Şu anda koroda 50 öğrenci bulunuyor. Bu çocuklarımızla 15 dilde şarkı söylemeyi planlıyoruz. Bu konserin önce ilimize, sonra Türkiye’ye daha sonra da dünyaya iyi bir mesaj olacağını düşünüyoruz."

KÜRTÇE, LAZCA, ERMENİCE ŞARKI DA VAR

Koro Türkçe, Kürtçe, Lazca, Ermenice, İspanyolca, Arnavutça, Boşnakça, Zazaca, Rusça, Romence, Portekizce, İtalyanca, İngilizce, Fransızca ve Arapça şarkılar seslendirecek. Mini konserde en büyük ilgiyi söylediği Boşnakça şarkı ve yaptığı dansla 7 yaşındaki Helin Kızılçam topladı.