Tavşançalı Belediye Başkanı AK Parti'li Hüseyin Baysal, belde ve çevresindeki ilçelerde yaşayanların büyük bir kısmının yurt dışında bulunduğuna dikkat çekerek, sanal mezar ziyaretini özellikle gurbetçiler için hazırladıklarını söyledi. Yaklaşık 5 aydır sanal mezar ziyareti hizmetinin devam ettiğini belirten Baysal, şunları kaydetti:

"Amacımız merhum olan büyüklerimizi, yakınlarımızı unutturmamak. Bu hizmeti Tavşançalı dışında olan kardeşlerimizin imkansızlıklarından dolayı merhumlarımızın bir nebze de olsa gıyabında Fatiha okumaları için düşündük. Hem okutana manevi bir huzur, hem de hakkın rahmetine kavuşmuş olan merhumlarımıza sevap açısından fayda sağlayacağını düşünüyorum."

ONLINE DUA

Başkan Baysal, internet sitesinde 850'ye yakın mezar fotoğrafının bulunduğunu belirtti. Başkan Baysal, "İnternet sitesine girerek mezar ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız, ölen yakınının ismini yazarak mezarın fotoğrafını görebiliyor. Ekrana çıkan fotoğrafın altına taziye mesajı yazabiliyor. Ayrıca 'Merhuma online dua için play' seçeneğine basarak dua okunmasını sağlıyor. Eğer yakınının mezarını göremeyen kişilerse fotoğrafını çekip kendisi siteye ekleyebiliyor" diye konuştu. Baysal, uygulamanın başlamasının ardından özellikle yurt dışında yaşayanlardan tebrik ve teşekkür telefonları aldıklarını da sözlerine ekledi.

DİYANETİN AÇIKLAMASI

Belediyenin hazırladığı 'www.tavsancalimezarligi.com' adresinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Aktan'ın, sanal mezar ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya da yer veriliyor. Açıklamada, "Kişi yakını için dua etmek, affedilmesini istemek için bizzat mezarlığa gitme imkanı bulamıyorsa sanal mezarlık ziyareti yapabilir. Bu hizmeti veren kurumlar iyi bir iş yapıyor. Ama kendisinin bizzat gitmesiyle sanal olarak görmesi açısından bir fark vardır" sözlerine yer veriliyor.



MKY(İA/BT)