40 yıldır Almanya'da yaşayan 60 yaşındaki Adil Demirel, birkaç yıl önce Çayırova Fatih Caddesi'nde 4 katlı bir ev yaptırdı. Evin iki katını dayayıp döşeyen Adil Demirel, yaz aylarında buraya gelip kalmaya başladı. Bekar olan 3 kızına ait çeyizleri de evdeki odalarda mahfaza altına aldı.

Bir süre önce Demirel ailesinin Almanya'da oturan 26 yaşındaki kızları Nilüfer Demirel'i arayan bir tanıdıkları, Çayırova'daki evlerine tanımadıkları kişilerin girip çıktığını, araç yanaştırıp eşya taşıdıklarını söyledi. Önce Nilüfer Demirel Çayırova'ya gelerek inceleme yaptı, gördüğü manzara üzerine babasını da çağırdı.

Hırsızların talan ettiği, karıştırmadık yer bırakmadığı, işe yarayacak para edebilecek ne varsa alıp götürdüklerini belirleyen baba kız durumu polise bildirirken, çevredeki tanıdıkları aracılığıyla araştırma başlattılar. Hırsızlar yeniden eve gelip içeri girdiklerinde de polise haber verip suçüstü yaptırarak şebeke halinde çalıştıkları ve eve araç getirip eşyaları taşıdıkları belirlenen 7 kişiyi yakalattı. Bunlardan yaşları küçük olan 2'si serbest bırakılırken 5'i ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayları anlatan Adil Demirel, "Bizi  en çok üzen şey bir haftadır bu şahıslar evimize giriyorlar ve mahallemizdeki komşularımızdan bir Allah'ın kulu çıkıp ta bunlara 'ne oluyor, ne yapıyorsunuz' demiyor, şüphelenip te polise haber vermiyorlar. Hırsızlar tam anlamıyla evi talan etmişler. İçerdeki bazı kalıntılardan anladığımız göre esrar partisi bile yapmışlar" dedi.



MI(MB/AAA)