Antalya'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve bütün elektriği güneş enerjisi kanalıyla karşılanan Güneş Ev, bugün çevreci nikaha ev sahipliği yaptı. Özgür Gürbüz ile Esin Aslan, güneş enerjisine dikkat çekmek amacıyla nikahlarını belediyenin izniyle Güneş Ev'de yaptı. Çiftin nikahını Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özen kıydı. Çok sayıda davetlinin katıldığı nikah töreni Güneş Ev'in brifing salonunda gerçekleştirildi.

Nikah davetiyelerinin elektronik posta ile gönderilerek kağıttan tasarruf yapıldığını, nikah şekeri yerine davetlilere ağaç fidanı verdiklerini belirten damat Güneş, "Biz aslında bugün dünya eviyle birlikte güneş evine girdik. Bizim amacımız birçok çevre sorununun yaşandığı ülkemizde vatandaşların dikkatini doğal enerjiye, güneş enerjisine çekmek" dedi.

Nikah sloganlarının da "Temiz bir nikah, temiz bir gelecek" olduğunu kaydeden gelin Esin Aslan Gürbüz, "Birçok geline nazaran farklı bir amaca hizmet eden bir nikahım olduğu için çok mutluyum. Özgür ile bu yolculuğa beraber çıktık. Burada nikahımızı yaparak insanlara çevreye çok şey kazandırabileceğimizi gösterdik" diye konuştu.

Nikahın ardından Özgür Gürbüz eşine altın yerine üzerinde "Nükleer? Hayır. Teşekkürler" yazılı rozet taktı.