Köylüler, ölen 34 kişinin mezarlarını çiçeklerle donattı.

Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda 34 kişi öldü. Operasyonda ölenlerin birinci yıldönümünde yapılacak anma töreni için Gülyazı Köyü'nde hazırlıklar sürüyor. Köylüler, ölen 34 kişinin mermerden yapılan mezarların içerisine rengarenk çiçeklerle donattı. Hayatın normal olarak devam ettiği Gülyazı Köyü'nde oturanlar günlük yaşamlarını sürdürdüklerini ancak, kaybettikleri yakınlarının acısının taze olduğunu söyledi.

Son birkaç günden bu yana çeşitli kentlerden çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin akın ettiği Gülyazı Köyü'ne yarın CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Gülseren Onanç, CHP milletvekilleri Levent Gök, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Hüseyin Aygün ile Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Şırnak il örgütlerinden çok sayıda partilinin Gülyazı Köyü'ne gelmesi bekleniyor.

Köylüler, 34 kişinin yaşamını yitirdiği 28 Aralık tarihi yaklaşırken, köylüler aynı acıyı tekrar yaşayacaklarını savunarak, devletin suçluları hala bulamamasından yakındı.