Önder Kaçaroğlu'nun otomobilinin GPS (Küresel Yer Belirleme Sistemi) kayıtları takip edilerek çözülen cinayet davasında, sanıklar son duruşmada birbirlerini suçladı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında sanıklardan Özgür Altaç, cinayetle ilgisinin bulunmadığını öne sürdü. Altaç, "Eşim yaz aylarında Sivas'ta kalır. Ben de onun yanına Sivas'a gitmiştim. Bu sırada evde bulunan balık ve kuşuma bakması için evimin anahtarını arkadaşım Fesih Yiğit'e verdim. Evime girip çıkmış, hatta eve kadın bile getirmiş" dedi.

Cinayeti işleyen Fesih Yiğit'in, cesedin taşınmasında kullanılan evindeki battaniyeyi, kendisine anahtar verdiği dönemde almış olabileceğini savunan Özgür Altaç, cinayetin işlenmesine karışmadığını, ancak Fesih Yiğit'in baskı ve tehditlerine boyun eğerek cesedi taşımaya yardım ettiğini ve cesedin taşındığı otomobili kullandığını belirtti. Altaç, "Hiçbir şekilde bıçaklama olayına katılmadım" diye konuştu.

'BU ADAM YALAN SÖYLÜYOR'

Diğer sanık Fesih Yiğit ise son sözleri sorulduğunda, Önder Kaçaroğlu'nun faizle borç verdiğini, paraya ihtiyacı olan Özgür Altaç'ı Önder Kaçaroğlu ile tanıştırdığını; Kaçaroğlu'nun Altaç'a yüksek faizle 25 bin TL borç verdiğini, sanığın borcunu ödemekte sıkıntıya düşmesi üzerine de tartışma çıktığını anlattı.

Fesih Yiğit, olay günü işlettiği dernek lokalinde buluşan Altaç ve Kaçaroğlu arasında kavga çıktığını, her iki tarafın bıçak çektiğini söyledi. Yiğit kendisinin kavgada elinden, diğer sanığın bacağından yaralandığını, Önder Kaçaroğlu'nun ise öldüğünü anlattı. Cesedi de Altaç ile birlikte taşıyıp araziye attıklarını söyleyen Fesih Yiğit, "Efendim bu adam (Özgür Altaç) yalan söylüyor o kadar" dedi.

Verilen kısa aranın ardından sanıklar Fesih Yiğit ile Özgür Altaç, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanıkların duruşmalardaki iyi hallerini dikkate alarak cezalarını 25'er yıl hapse çevirdi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Ailesi, Önder Kaçaroğlu'nun 22 Aralık 2011 tarihinde saat 23.30 sıralarında cep telefonuyla görüşme yaptıktan sonra alacağı olan birinin yanına gittiğini söyleyerek evden ayrıldığını, bir süre sonra telefonunun kapanarak bir daha kendisinden haber alınamadığını belirterek kayıp başvurusunda bulundu.

Önder Kaçaroğlu'nun aracının GPS kayıtlarını inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, araçla önce Muratpaşa İlçesi Güvenlik Mahallesi'ndeki bir dernek lokaline, ardından Odabaşı Köyü ile Varsak yakınlarındaki ormanlık alana gidildiğini belirlemişti. Polis otomobili bulduktan sonra araçta incelemeler yapmış ve kan izlerine rastladı.

Kaçaroğlu'nun öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine evinden çıktıktan sonra uğradığı dernek lokaline giden polis, işletmeci Fesih Yiğit ile görüşmek istedi. Ancak hastaneye yattığı ortaya çıkan Yiğit'in, doktorlara aşçı olduğunu söylediği ve et keserken kendisini yaraladığını anlattığı belirlendi.

İTİRAF ETTİ

Hastaneye giden polis, elinden bıçakla yaralanan Yiğit'i yattığı odada sorguladı. Fesih Yiğit cinayeti itiraf ederek, olayı şöyle anlattı:

"Lokal işletmeciliği yapıyorum. Önder Kaçaroğlu bazen dernek lokaline gelip giderdi. O zaman tanıştık ve arkadaş olduk. 5 ay önce arkadaşım Özgür Altaç'a para lazımdı. Ben de Önder'den alabileceğimizi söyleyerek kendisiyle tanıştırdım. Özgür 25 bin TL borç aldı. Borcunun 15 bin TL'sini ödedi. Kalan 10 bin TL'nin ödeme tarihleri geçtiği gerekçesiyle Önder Kaçaroğlu 100 bin TL istemiş. Önder Kaçaroğlu gece beni arayıp nerede olduğumuzu sorduktan sonra dernek binasına geldi. 'Beni bu adamla sen tanıştırdın, parayı ödemiyor' dedi. Tartışma çıktı ve Özgür ile Önder kavga ederken bıçaklar çekildi. Ben elimden yaralandım. Özgür ise bacağından yaralandı. Önder ise ölmüştü. Cesedi battaniyeye sarıp Varsak ile Odabaşı Köyü arkasında bulunan Orman Bölge Müdürlüğü depolarının bulunduğu yere yakın ormanlık araziye attık ve üzerini çalılarla kapattık."