Kocasinan İlçesi Yeşilmahalle semtinde PVC atölyesi bulunan 32 yaşındaki Zafer Pezük, Mimarsinan Organize Sanayi'nde bir fabrikada, yüzünün göz çukuru ve elmacık kemiklerine kanca haline getirdiği 2 yemek kaşığını yerleştirdi. Bir ucunu kaşıklara bağladığı iplerin diğer uçlarını otomobile bağlayan Pezük, vitesi boşa alınan 1 ton 200 kilo ağırlığındaki otomobili geri geri giderek 5 metre kadar çekti. Zafer Pezük, gösteriyi izleyenler tarafından alkışlandı.

GUİNNESS'E BAŞVURACAK

Daha önce, beline bağladığı kemerle yolcu otobüsü, kamyon, TIR ve tramvaya ait bir vagonu çektiğini belirten Pezük, şunları söyledi:

''Bir İngiliz, benim gibi göz çukuru ve elmacık kemiklerine bağladığı bir aparatla 400 kilo ağırlığındaki 3 tekerlekli bir bisikleti çekerek rekorlar kitabına girmiş. Ben ise bin 200 kilo ağırlığındaki otomobili çekiyorum. Resmi başvuruları tamamlayıp, Guinness Rekorlar kitabına girmek istiyorum. Bir yolcu uçağını da çekmek için de izin bekliyorum.''

GÖZ DOKTORU: KİMSE DENEMEYE KALKIŞMASIN

Kayseri'nin tanınmış göz mütehassıslarından Dr. Fatih Günalan, Zafer Pezük'ün yaptığını kimsenin denemeye kalkışmamasını istedi. Günalan, ''Göz çukuruna ve elmacık kemiğine yapılan baskı, göz sinirlerini ve damarlarını zedeler. Kalıcı tahribata yol açar. Gözle ilgili bu tür denemeler elbette sakıncalı'' dedi.



VD(OE/COŞ)