Evli ve 5 çocuk babası olan 48 yaşındaki Ramazan Karaca, dört çocuğunun düğününü yapmak için gerekli olan parayı biriktirmek amacıyla bir ay önce Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi'ndeki bir maden ocağında çalışmaya başladı. Dün (pazartesi) madende meydana gelen göçüğün altında kalarak yaşamını yitiren Ramazan Karaca'nın ölüm haberi, Göynükören Köyü'ne ateş gibi düştü. Acı haberi alan Ramazan Karaca'nın annesi Neslihan Karaca (85), eşi Dudu (45), çocukları Fatma Memiş, İbrahim, Nurullah, Rıza ve Sultan Karaca sinir krizi geçirdi. Ramazan Karaca'nın 5 çocuğundan birinin evli olduğu, diğerlerinin evlenme çağına geldiğini belirten Karaca'nın yakınları, "Ramazan Karaca geçim zorluğu çekiyordu. Ailesini geçindirmek ve çocuklarını evlendirebilmek için bir ay önce maden ocağında işe başladı" dediler.

SEVENLERİ GÖZYAŞI DÖKTÜ

Ramazan Karaca'nın cenazesi Beypazarı Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından bugün akşam saatlerinde cenaze aracı ile Göynükören köyüne getirildi. Cenazeyi taziye ziyareti için evin önünde bekleyen yaklaşık 500 kişi karşıladı. Evinin bahçesine kurulan çadıra alınan Karaca'nın cenazesi dualarla Göynükören Camisi'ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından da köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazı sırasında sinir krizi geçiren Ramazan Karaca'nın annesi Neslihan Karaca, eşi Dudu, çocukları Fatma Memiş, İbrahim, Nurullah, Rıza ve Sultan Karaca'yı yakınları teskin etmeye çalıştı.

Aynı göçükte hayatını kaybeden Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Gökler beldesinden Hamza Aktürk'ün (25) cenazesi de aynı saatlerde Gökler beldesinde toprağa verildi.

YK(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)