Ayşe ve Ali Tülek çiftinin, tek çocukları olan Görkem, engelli olarak dünya geldi. Bacakları olmayan, sol kolu dirseğe, sağ kolu da bileğe kadar olan Görkem’in doğum sonrası kalbinde delik ve böbreklerinde büyüme olduğu belirlendi. Bir dizi tedavi ve ameliyatın ardından sağlığına kavuşup, yaşama tutunan Görkem, şu an 6 yaşında.

"BENİM EL VE BACAKLARIM NİYE YOK"

Sokakta top oynayan yaşıtlarını balkondan izleyen Görkem, anne ve babasına sürekli olarak “Benim el ve bacaklarım niye yok?” diye, soruyor. Evde kendisi için alınan bilgisiyar ve oyuncak arabayla vakit geçiren Görkem, önümüzdeki yıl okul eğitimini ise evde alacak. Hiçbir işini kendi başına halledemeyen Görkem’in ileriye yönelik sıkıntılarını gidermek için ailesi, haftada iki gün rehabilitasyon merkezine götürüyor. Buradaki eğitmenleri, çok istekli buldukları küçük Görkem’e protez bacakla denge eğitimi veriyor. Ailesi, maddi durumu yeterli olmadığı için Görkem’e protez bacak alınması için devletten yardım istedi.

BAKANLIK DEVREDE

Görkem’in zor hayatını anlatan haberin gazetelerde ve internet sitelerinde yer almasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Nazilli Belediyesi ve Kaymakamlığı seferber oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, aile ile irtibata geçip, 75 bin lira olan protez bacak için birkaç firma ismi verdi. Aileden bu firmalarla görüşmeleri istendi.

BELEDİYE’DEN YARDIM ELİ

MHP’li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da aileyi evinde ziyaret edip, destek sözü verdi. Alıcık, Umurlu Beldesi’ndeki bir jant fabrikasında asgari ücretle işçi olarak çalışan baba Ali ve anne Ayşe Tülek’ten, küçük Görkem’in durumu hakkında bilgi aldı. Baba Tülek, oğlunun haftada dört paket alt bezi kullandığını anlattı. Anna Ayşe Tülek ise zaman zaman oğlunu sırtında dışarı çıkarıp, gezdirdiğini söyledi. Bunun üzerine Başkan Alıcık, ailenin yanında özel kalem müdürünü arayıp, gerekli alt bezi ve tekerlekli sandalye yardımı yapılması için talimat verdi. Başkan Alıcık, evde bindiği akülü arabasının bozuk olduğunu öğrendiği küçük Görkem’i babasıyla birlikte makam otomobiline bindirip, yenisini almak üzere OTM Alışveriş Merkezi’ne götürdü. Ancak, alışveriş mağazası yetkililerinin ellerinde aynısının olmadığın söylemesi üzerine Başkan Alıcık, getirmeleri için sipariş verdi.

GEREKEN YAPILACAK

Görkem’e protez bacak alınması için devletin gereken girişimlere başladığını belirten Başkan Alıcık, “Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Devletin sadece lisanslı sporcuların protez ihtiyacını karşılıyormuş. Gerekirse kendisini belediye kulüplerinden birinden lisanslı sporcu yapalım. Bu sorunu da böyle aşalım” dedi. Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur da Görkem için gereken ne varsa yapılacağını söyledi.



MG(İÖ/AK)