Gaziantep 75'inci Yıl Devlet Hastanesi'nde görev yapan Kadın Doğum ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mesut Mısırlıoğlu, deprem felaketiyle sarsılan Van'a gönüllü olarak gitti. Gevaş Devlet Hastanesi'nden Bitlis ve Tatvan'a helikopterle hasta taşıyan ekipte yer alan Dr. Mısırlıoğlu, 18 Kasım'da 2011'de görevinin başındaki ikinci günündeyken, içinde bulunduğu ambulans, aşırı kar yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kaza yaptı. Felç geçiren 2 çocuk babası Dr. Mısırlıoğlu, ameliyata alındı. 2 aylık fizik tedavi ile tekrar ayağa kalkan Dr. Mısırlıoğlu, Gaziantep'teki evinde dinleniyor.

Dr. Mesut Mısırlıoğlu, gönüllü olarak deprem bölgesine gidip canı pahasına gösterdiği fedakarlık nedeniyle Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Yılın doktoru' seçildi. Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, yanındaki heyetle Dr. Mısırlıoğlu'nu evinde ziyaret ederek moral verdi. Görev yaparken yaşadığı travmalar nedeniyle Dr. Mısırlıoğlu'nu Türkiye'de de yılın hekimi olarak görmek istediklerini belirten Prof. Dr. Karakök, "Hekimlerimiz hakikaten özveriyle çalışıyor. Sadece hekimlerimizin değil, aynı zamanda tüm sağlık çalışanları da özveriyle çalışıyor. Bunu halkımızın görmesi lazım. O özveri ve çalışma hekimlerimizin şiarı olmuştur. Bunun karşılığı hiçbir zaman maddi şeyler olamaz. Bunun manevi kazançları herhalde kendisi için daha da yüksektir" dedi.

Dr. Mısırlıoğlu, Van'da bulunan vatandaşların çektikleri sıkıntıların dinmesi için gönüllü gittiklerini anlattı. Dr.Mısırlıoğlu, "Ben bu ülkede yetiştim. Anneme, babama devlete, millete çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.