Yalı Beldesi Çiftlik mahallesi yakınlarındaki Kargıcak ormanlarında dün saat 19.00 sıralarında başlayan orman yangını şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu'nun söndürme çalışmalarını yönettiği yangına 36 arazöz, 14 itfaiye aracı, 8 iş makinası, 20'ye yakın tanker ve su traktörü, 200 orman işçisi ve 80'e yakın köylü müdahale etti.

ALEVLER EVLERİN BAHÇESİNE KADAR GİRDİ

Alevler Kargıcak yaylasındaki üç dağ evine yaklaşınca evdeki köylüler önlem için buraları boşalttı. Evlerin etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı. Bazı çoban barınaklarının tahrip olduğu yangın, sabah saat 06.00'da rüzgarın etkisini yitirmesi, 6 helikopter ve 2 uçağın söndürme çalışmalarına yeniden başlaması ile kontrol altına alınabildi.

KÖYLÜLER SABAHA KADAR UYUMADI

Alevlerin Çiftlik mahallesine yaklaşması sonucu yaklaşık 300 köylü sabaha kadar uyumadı. Jandarma komutanı Binbaşı Hakan Demirörs ile jandarmalar alevlerin yaklaştığı köy yolları ile evlerin etrafında önlem aldı. Yangın anında bölgede trafik ulaşıma kapatıldı.

SABOTAJ İHTİMALİ

Soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, yangının dere yatağından çıktığını ve hızla yayıldığını belirtti. Yıldırım, “Yangın büyük bir hızla büyüdü. Dere yatağından çıkması ve arkadaşların incelemesi sonucu bir kasıt olduğunu tahmin ediyoruz. Bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Sabaha kadar süren ve şiddetli rüzgarın etkisi ile sık sık yön değiştiren alevler nedeniyle korkulu anlar yaşadık. Bölgede zaman zaman parlayan noktalarda söndürme ve alanda soğutma çalışmaları devam ediyor. Ekiplerimiz yaklaşık 48 saat bölgede kalacak ve çalışmalarına devam edecek” dedi.

Jandarma yangın ile ilgili soruşturma başlattı.



YA(İÖ/AAA)