Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü'nden 2 yıl önce mezun olan ve ataması yapıldığı Giresun'a giden Kerim Kılçık, deprem felaketiyle sarsılan Van'ı unutmayarak vefa örneği gösterdi. Giresun Şebinkarahisar İlçesi Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda görevini devam ettirirken üniversiteyi okuduğu Van'da yıkıma neden olan 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremler meydana geldi. Van'a vefa gösteren Kılçık, Şebinkarahisar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve ilçedeki diğer okullardan oluşturduğu öğrenci korusuyla 'Bir Van'mış bir Yokmuş' adını verdiği yardım konseri düzenledi.

Şebinkarahisar'da düzenlenen konserde öğrenciler Van için söyledi. Konsere 200 kişi katılırken toplanan 3 bin TL Van'a gönderildi. Öğretmen Kılçık ve öğrencileri Van için sahnede söylerken, konsere katılanlar da duygulandı. Giresun'daki öğrencilerin Van için tek yürek olması gözleri yaşarttı. Konserde elde edilen gelirle Van'da çadırlarda zor şartlarda yaşayan çoçuklar için kışlık çorap, pijama ve eldiven alındı.

YÜREKLERİ DE ISITTI 

Van'a gönderilen yardımlar Kılçık'ın mesletaşları tarafından soğukta yaşam mücadelesi veren depremzede çocuklara dağıtıldı. Bu yardımları alan depremzede çocuklar, perişan halde olduklarını anlatırken "Soğukta kaldığımız çadırlarda böyle bir yardımın gelmesi bizi mutlu etti. Burada okuyan bir öğretmenin, kilometrelerce uzaktaki öğrencilerin bu davranışları bizi çok duygulandırdı. Giresun'daki kardeş, ağabey, ablalarımıza bu soğuk Van'da hem bedenimizi hem de içimizi ısıttıkları için binlerce teşekkür" dedi.

Yardımları dağıtan Kılçık'ın Van'da oturan meslektaşı Yeliz Sevin ise, arkadaşının böyle anlamlı bir konser düzenleyip Van'a yardım göndermesinin kendilerini çok duygulandırdığını belirterek, "Arkadaşımız bize telefon edip böyle bir şey yapacağını söylemesi bizi çok mutlu etti. Herkes üzerine düşen görevi yapmaya çalışsa burada mağdur sayısı azalır. Biz de canla başla bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

Yardımları gönderen Kılçık, görevi nedeniyle Van'a gelemediğini fakat bulunduğu yerdende yardım yapabileceğini düşünüp böyle bir konser düzenlediğini belirtti. Sadece kendi öğrencilerinin bu konsere katılmadığını ilçedeki bütün öğrencilerin de destek verdiğini belirten Kılçık, "Ben sadece insanlık görevimi yaptım. Umarım gönderdiğim yardımlar depremzedeleri ısıtmıştır. Bu gönderilen yardımlarla sadece bedenler değil yürekler de ısınıyor" diye konuştu.



GÖ(FK/İD)