Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu’nun desteğiyle yapılan ve geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde hizmete açılan 8 derslikli Dereli Kurtulmuş İlköğretim Okulu için tören düzenlendi. Törene Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Dereli Kaymakamı Musa Evin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Daire Başkanı Cemil Öztürk, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Halk oyunları gösterileri ile başlayan törende konuşan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, çok sevinçli olduğunu belirterek, “Cezaevi açmıyoruz, okul açıyoruz. Öyle bir okul ki önceleri olduğu gibi yarım yamalak değil. Tam bir bütün halinde bir okul açıyoruz” dedi.

4+4+4 eğitim sistemine de değinen Vali Şahin şunları söyledi: "Giresun okul yönünden gerçekten şanslı. Biz 4+4+4, evet kısa adı ile 444 konusunda çalışmalarımızı tamamladık. Bu okul aynı zamanda Kurtulmuş ortaokulu ve ilkokulu. Tam yerine oturdu. Hani derler ya; 'cuk oturdu'. Ne güzel oldu. Önceden ortaokulla ilkokul karışmıştı birbirine. Bu sistem öyle güzel oldu ki, yıllardır Osmanlı’dan beri uygulanan sistem yeni eğitim yılından itibaren tekrar başlayacak. Bu köyde her ikisi de olacak.”

Konuşmasının ardından okulun açılışını yapan Vali Şahin, beraberindekilerle sınıfları gezdi. Yazı tahtasının önünde duran Vali Şahin eline kalemi alıp, “Bugünün anısına ne yazalım? Halk Eğitim'de Osmanlıca kursu açıldı mı? Müracaat var mı?” diye sordu. Dereli Halk Eğitim Merkezi Müdürüne de kurs açıp açmadığını soran Vali Şahin, “Osmanlıca kursu aç, millet öğrensin. İngilizceyi nasıl açıyorsak Osmanlıca da Fransızca da Arapça da olsun. Herkes her şeyi bilsin” dedi. Beraberindekilere dönen ve “Aranızda Osmanlıca bilen var mı?” diye soran Vali Şahin, birkaç kişiden olumlu cevap aldı.

Vali Şahin, okulu müdürü Yakup Esen’den kalemi alarak tahtaya Osmanlıca yazılar yazmaya başladı. Yazısını bitiren Vali Şahin, önceden çok hızlı yazdığını söylerken Halk Eğitim Merkezlerine Osmanlıca kurslarının açılması için genelge geldiğini de ifade etti. Yazısına devam eden Vali Şahin, ne yazdığını sorun basın mensuplarına da gülerek “Dursun Ali Şahin, vali. Bugün Dereli Kurtulmuş Okulunu hizmete açtık” cümlesini yazdığını söyledi ve “Hadi hayırlısı olsun” dedi. 

Okulun bahçesinde Vali Şahin'in yanına gelen 86 yaşındaki Hatice Öztürk, Rize Çay Fabrikasında çalışan tek oğlunun Tirebolu Çay Fabrikasına tayin edilmesini istedi. Yaşlı kadının elini öpen Vali Şahin, bu isteğini yerine getireceğini belirtti.



HK (TM/RT)