20 yaşındaki Hüseyin Düzgün ve arkadaşı lise öğrencisi 18 yaşındaki Muhammet Arpaguş, dün saat 16.00 sıralarında gezmek için Bademli Köyü'nde bulunan dağa çıkmaya başladı. Dağın zirvesinde yer alan Balkaya Mağarası'na bakmak için yamaçtan aşağı inen iki genç, yukarı çıkamayınca mahsur kaldı. Düzgün ve Arpaguş, saat 19.00 sıralarında ailelerini arayarak haber verdi.

Ailelerin jandarma ve itfaiyeden yardım istemesi üzerine arama ve kurtarma ekipleri iki genci aramaya başladı. Dağın zirvesine ulaşan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, halatla yaklaşık 60 metre aşağıdaki mağaraya inerek saat 22.00'da Arpaguş ve Düzgün'ü kurtardı. Kurtarma çalışmaları yaklaşık bir saat sürdü. İki genç, ambulansla Gümüşhacıköy İlçe Devlet Hastanesi'ne götürülerek kontrol amaçlı gözlem altında tutuldu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adem Altun, iki gencin bakmak için indikleri mağaradan yukarı çıkamayınca mahsur kaldıklarını söyledi. Altun, "Çıkamayacaklarını anlayınca telefonla yakınlarına haber vermişler. Yakınlarının bildirmesi üzerine bizde hemen müdehale ettik. Ekiplerimiz halatlarla yamaçtan aşağıya inip iki kişiyi yine halatlarla yukarı çıkardılar. Herhangi bir sağılık sorunu yaşanmadan iki genci kurtarmış olduk" diye konuştu.



ST(MS/BT)