Sorgun'da Beğendik Kooperatif evlerinde oturan Mehtap Ör, dün akşam saatlerinde yakındaki Mükremin Göleti kenarına gezintiye çıktı. Bu sırada bir anda ayağının kayması sonucu gölete düşen kadın, kurtulmak için çırpınmaya başladı. Derinliği 25-30 metreyi bulan gölette kadının 'imdat' çığlıklarını duyan karşı kıyıdaki balıkçılar, olay yerine koştu. Ancak evli ve 5 yaşında bir erkek çocuk sahibi olan Mehtap Ör boğularak hayatını kaybetti.

İkikara Köyü yakınlarında bulunan Mükremin Göleti'nde balık tutan görgü tanığı 29 yaşındaki Yakup Yeşilay, karşı kıyıda su yüzeyinde bir cismin batıp çıktığını gördüğünde önce insan olduğuna karar veremediklerini belirtti. Yeşilay, "Bir süre sonra suya batıp çıkan o cisimden 'İmdat' çığlıkları gelmeye başlayınca hemen o yöne doğru koştuk. Ancak aramız biraz uzaktı. Olay yerine geldiğimizde kadını su yüzeyinde yüzüstü yatarak gördük. Hemen emniyet güçlerine haber verdik, su motoruyla gelip, kadının cesedini çıkardılar" dedi.

Mehtap Ör'ün babası Hasan Özbilgin, genellikle fazla dışarı çıkmayan kızının hiç kimseye haber vermeden öğle üzeri evden ayrılarak bir daha dönmemesinin kendisini endişelendirdiğini, kayıp ihbarında bulunduğunu, daha sonra ise boğulduğu haberini aldığını söyledi. Mehtap Ör'ün Kayseri Melikgazi nüfusuna kayıtlı olduğu, kocasının Kayseri'de çalıştığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



HY (AY/AAA)