Zeynep Kuray




Taksim Meydanı'nda ve İstiklal caddesinde ki sert müdahaleleri bizzat yöneten ve gazetecilere her fırsatta tehdit eden Güvenlik Şube Müdürü Yunus Donar İstanbul Müdür yardımcılığına terfi ederken, gazetecileri tehdit eden, ara sokaklarda gaz fişeklerini bizzat ateşleyen ve yakaladığı insanları yumruklayan Güvelik Şube Müdür yardımcısı Mithat Aynacı ise Güvenlik Şube Müdürlüğüne yükseldi.


Başbakan Erdoğan’ın özellikle Gezi parkı sürecinde halka uyguladıkları şiddetle tanınan amirleri kahraman ilan edip cesaretlendirmekle kalmadı bir de kritik noktalara terfi ettirildi.


Gezi parkı direnişi esnasında müdahalede sınır tanımayan, Taksim Dayanışmasını suç örgütü olarak gösteren polis fezlekesinin altında imzası yer alan ve görüntü alan gazetecileri işinden etmekle tehdit eden Yunus Dolar, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. Dolar, devrimci mahalleler olarak bilinen Ümraniye, Şile, Çekmeköy ve Sancaktepe'den sorumlu olacak. Terfi alan Güvenlik Şube Müdürü Yunus Dolar'ın yerine yardımcısı Mithat Aynacı’nın getirilmesi ise dikkat çekti. Şiddet ve tehdit savurmakta Dolar’ı aratmayan Aynacı’nın insanlık dışı uygulamalarda sicili Dolar kadar kabarık.


AŞÇI METİN TOPRAK’IN BURNUNU KIRAN POLİS


Gazetecilere yaptığı tehditlerle tanınan Aynacı , özellikle gezi parkı olayları esasında çevik kuvvet ekiplerini yönlendirmekle kalmayıp, bizzat gaz bombası kendisi ateşlediği objektiflerden kaçmamıştı. Bununla da yetinmeyen Aynacı, sırf baret taktığı gerekçesiyle 6 Temmuz 2013 tarihinde İstiklal Caddesi Balo sokakta aşçı Metin Toprak’ı yumruklayıp burnunu iki yerinden kırmış, gözaltına alındırmıştı.