İSTANBUL  -Gezi Parkı direnişi 10'uncu gününe girerken, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nda kutlamalar sabaha kadar devam etti. Binlerce kişinin sabahladığı alanlara, "Tayyipsiz ve tacizsiz hava sahası", "Ev işini bırak dünya dursun", "Zindanlar yıkılsın tüm tutsaklara özgürlük", "Kahrolsun AKP diktatörlüğü faşist polis", "Tayyip istifa", "Neşe direnişin kahkahasıdır", "Bu pisliği devrim temizler" pankart ve dövizleri asıldı. Gezi Parkı içinde "Üniversitelilerin buluşma noktası" oluşturulurken, Gezi Parkı direnişinde ülke genelinde yaşanan polis şiddetini anlatan sinevizyon gösterimleri yapıldı. Kurulan çadırlarda kimi yurttaşlar uyurken, kimisinin de kitap okuduğu görüldü. Birçok çadır etrafında söylenen ezgi ve davullu zurnalı çekilen halaylar sabaha kadar devam etti. 


BDP'lilerin kurduğu çadır alanında gece boyunca marşlar okundu. Söylenen şarkılarla halaylar sabaha kadar devam etti. Alanda bulunan direklere KCK ve PKK bayraklarının asıldığı görüldü. Çay ve yemeğin dağıtıldığı çadırda sırtında Türk bayrakları olan gençlerin olması da dikkat çekti. 

Öte yandan, direnişin 10'uncu sabahı da direnişçiler tarafından Gezi Parkı'nda karşılanırken, alanda bulunan seyyar satıcıların da Gezi Parkı'nda sabahladığı görüldü. Sabahın erken saatlerinde kalkan yurttaşlar, ortak ihtiyaçlarını alanda oluşturulan komünlerden karşıladı. Direnişin ilk günlerinde başlatılan çöp toplama işlemi bu sabah da devam ederken, bazı direnişçiler de Gezi Parkı çevresinde yazılamalar yaptı. DİHA