Türkiye’yi sarsan Zirve Yayınevi cinayetlerinden sonra ülkesi Almanya’ya dönmeyerek Malatya’da 3 çocuğuyla birlikte yaşamaya devam eden Suzanna Geske, olumsuz sonuçlanan ilk başvurusunun ardından geçen Nisan ayında yeniden Türk Vatandaşlığı için başvuruda bulundu. Geske avukatı aracılığıyla, ikinci başvurusunun da olumsuz sonuçlandığını öğrendi.

Evinde Doğan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlayan Geske, ellerine resmi kararın henüz ulaşmadığını, ancak avukat bir arkadaşını Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na göndererek başvurusunun olumsuz sonuçlandığını öğrendiğini söyledi. Geske ilk başvurusunun ardından gelen 'red' cevabına çok üzüldüklerini, ancak geçen Nisan ayında yetkililerin talebi ile Nüfus Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduğunu belirterek, "Bakanlıktan bana mektup geldiğinde çok sevindik. Bir- iki ay içerisinde bana Türk vatandaşlığımın kabul edilebileceğini söylediler" dedi.

'MİT OLMUSUZ RAPOR VERMİŞ'

Aradan 7 ay geçmesine rağmen başvurusu ile ilgili bir sonuç alamayan Geske, Ankara’da bulunan avukat bir arkadaşı vasıtasıyla İçişleri Bakanlığı’na müracaat etti. Başvurusuyla ilgili olumsuz bir karar verildiğini belirten Geske, "Avukat bana dedi ki, 'Bakanlık senin vatandaşlığını istiyor ama olumsuz bir rapor gelmiş. Sonra üstüne düştük olumsuz raporun Mit’ten geldiğini öğrendik.' Tuhaf bir durum yani. Bakanlık bir taraftan istiyor ama öbür taraftan da yapamıyorlar. Ben merak ediyorum olumsuz olan şey ne?" diye sordu.

'ÇOCUKLARIMA VATANDAŞLIK VERSİNLER'

Bir daha başvuruda bulunmayacağını belirten Geske, "Sağolsunlar" diyerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya’da yaptığı bir konuşmada "Alman'lar gelsin Türkiye’de Türk Vatandaşı olsun" ifadesinden sonra umutlandığını, ancak vatandaşlık alamadıkları için üzgün olduğunu söyledi. 

Bundan sonrada çocukları Miriam, Lucas ve Michael ile birlikte Malatya’da yaşamaya devam edeceklerini belirten Suzanna Geske, "Ben razıyım, bana vermesinler çocuklarıma vatandaşlık versinler. Çünkü çok zorluk çekiyorlar, burada kalmak istiyorlar" dedi.

'O GENÇLER BÜYÜDÜ'

5 yıldır süren Zirve Yayınevi Cinayetleri davasını da değerlendiren Geske, savunmaların halen alındığını ve gelişmeleri takip ettiklerini söyledi. Cinayet anında olay yerinde yakalanan gençlerin artık büyüdüklerini gördüğünü belirten Geske, Emre Günaydın dışındaki diğer 4 sanığa üzüldüğünü ve fazla bir bilgilerinin olmadığını, bu nedenle de onlara üzüldüğünü söyledi.

MP(MP/COŞ)