Gerekçeli karar açıklandı: Serap'ı bilerek yaktılar

 
Lise öğrencisi Serap Eser'in hayatını kaybettiği İstanbul Küçükçekmece'deki İETT otobüsüne molotofkokteylli saldırıya ilişkin, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını açıkladı.

9 Kasım 2009 günü meydana gelen saldırıya karışan 3 sanıktan 2'sinin ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdığı davada, mahkeme, sanıkların eylemi, 'bilerek ve isteyerek' işlediklerini ifade etti.

24 sayfalık gerekçeli kararda Serap Eser'in, dershaneden evine dönerken babasının gözü önünde atılan molotof sebebi ile yanarak ağır yaralandığı ve tedavi gördüğü hastanede Adli Tıp Kurumu raporunda belirtildiği üzere bu olaya bağlı olarak hayatını kaybettiği belirtildi. Gerekçeli kararda, "Sanıklar Salman Akpınar ve Hamit Aksan'ın üzerlerine atılı bulunan suçu işledikleri, olaya ilişkin tutanak içerikleri, Adli Tıp Kurumu rapor içeriği, sanık Hamit Aksan'ın soruşturma aşamasında müdafi huzurunda verdiği ifade içerikleri, yaşı küçük sanıkların aşamalardaki ifade ve savunma içerikleri, suça ilişkin olarak değerlendirmesi yapılan telefon görüşme ve mesaj kayıtları ve tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır." denildi.

Sanıkların aldıkları eylem kararı doğrultusunda otobüs durağı yakınında bekledikleri ifade edilen kararda, "Sanıkların bulunduğu yer kısmen karanlık olsa bile, içinde yolcuların bulunduğu belediye otobüsünün aydınlık olduğu, içindeki 10-12 kadar yolcunun görülmemesine imkân bulunmadığı, sanıkların içeride şoför ve yolcuların bulunduğunu görerek ve hatta otobüsün kapılarının açılmasına rağmen otobüsün bizzat içine molotof atarak eylemi gerçekleştirmiş olduklarından sanıkların eylemi ceza yasasında tanımını bulan bilerek ve isteyerek işledikleri, somut olayda bir kişinin üzerine TCK 174. maddesi anlamında patlayıcı özelliği taşıyan molotofkokteyli atılmasında meydana gelen sonucun bilerek ve isteyerek gerçekleştirildiğinin aşikar olacağı mahkememiz tarafından kabul edilmiştir." denildi.

Gerekçeli kararda, Türkiye genelinde 51 şehirde Yurtsever Demokratik Gençlik oluşumlarının kurulduğu, bunların amacının PKK terör örgütünün talimatları doğrultusunda eylemlerde bulunmak olduğu kaydedildi. 24 Mayıs 2012 günü kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Hamit Aksan ve Salman Akpınar'ı, 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.