Görüşmede Silivri Cezaevi'ndeki Yalçın Küçük, Fatih Hilmioğlu, Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın tutuklu yargılanmaları gündeme geldi. Soner Yalçın, “Nasıl ki siyasilerin kürsü dokunulmazlığı varsa, gazetecilerin de yazı dokunulmazlığı olduğunu” dile getirdi. Odatv Davası'nın bir gazetecilik davası olduğunu belirten Soner Yalçın, Silivri’de görülen davalarda yaşananları anlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soner Yalçın’ı cezaevi çıkışında yaptığı konuşmadan dolayı tebrik etti. Soner Yalçın da “Kimseye kininin olmadığını” ve “Kin siyasetinin Türkiye’yi yorduğunu” dile getirdi



“YAŞAR KEMAL EDEBİYATIMIZIN ÇINARI”



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Soner Yalçın’ı evinde ziyaret ettikten sonra yazar Yaşar Kemal’i Çengelköy’deki evinde ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşme sırasında Yaşar Kemal ve Kemal Kılıçdaroğlu balkondan basın mensuplarına el salladı. Bir süre balkonda edilen sohbetin ardından Kılıçdaroğlu partililerle beraber Yaşar Kemal’in yanından ayrıldı.


Çıkışta gazetecilere görüşmenin detaylarını aktaran Kılıçdaroğlu, “Yaşar Kemal edebiyatımızın çınarı. Onunla hepimiz grur duyuyoruz. Olağan üstü eserler verdi. Bu eserler sadece bizim değil, dünyanın eserleridir” dedi. Ziyaret sebebini ise Yaşar Kemal’in anılarını dinlemek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Süremiz kısa oldu. Şikayet ederek, ‘Seni daha uzun süre bekliyorum’ dedi. Ben de söz verdim, daha uzun bir süre gelip anılarını dinleyeceğim” diye konuştu.


“İŞÇİ PARTİSİ’NDEKİ ÇALIŞMALARINI ANLATTI”


Şırnak’ın Uludere ilçesinde 34 vatandaşın dün ölüm yıl dönümü olması sebebiyle aralarında bu konunun konuşulup konuşulmadığının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, bu konu hakkında aralarında herhangi bir konuşma geçmediğini ifade etti. Günümüz siyasetinden de konuşulmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Siyasi olarak da İşçi Partisi’nde yaptığı çalışmaları anlattı” dedi.


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve partililer, Yaşar Kemal’in evinin yanında bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel bir rehabilitasyon merkezini de ziyaret etti.