Ayşe Yakınlar doğduğunda, Türkiye Cumhuriyeti 4 yaşındaydı. Yakınlar, Isparta’nın Yalvaç İlçesi’nde yaylada zengin bir ailenin refah içindeki kızıydı. Yakınlar, Cumhuriyetin 89'uncu yılında torununun torununu kucakladı. Ayşe Nine, sağlıklı yaşamın sırrını, "Kendime gençken iyi baktım. Sağlıklı beslendim, neşeli yaşadım" diyerek açıkladı.

İlk torunu, kızı 69 yaşındaki Şükriye Bayus’un oğlu 51 yaşındaki Aydoğan Bayus oldu. Torununun oğlu 29 yaşındaki Berkin Bayus, bir yıl önce 25 yaşındaki Gözde Bayus ile evlendi. Onların da 'Yiğit' adını verdikleri çocukları oldu. Yiğit’in dünyaya gelişiyle torununun torunun gören Ayşe Nine, onun kulağına eğilip, "İnşallah sen de benim kadar uzun yaşarsın" dedi.

Hastane odasında beş nesil bir araya gelen Bayus ailesi, 12 torunu olan Ayşe Nine’yi baş köşeye oturttu. Yiğit’i geleneklerine bağlı, büyüklerine saygılı yetiştirmek isteyen Gözde- Berkin Bayus çifti, "Büyük anneannenin bizde yeri çok ayrı. Onu çok sever sayarız. Torununun torununu görerek belki de cennete gidecek. Biz bunun için özel bir çaba sarf etmedik ama tesadüf böyle oldu" dedi.