Uludağ Üniversitesi Gemlik Sunğipek Asım Kocabıyık Yerleşkesi’nde Borusan Kocabıyık Vakfı tarafından yaptırılan 'Asım Kocabıyık Kültür Merkezi', törenle açıldı. Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek’in ev sahipliğindeki törene Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, CHP Milletvekilleri İlhan Demiröz ve Turhan Tayan, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Borusan Virtüözleri’nin konser verdiği açılışta konuşan Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, Borusan Holding olarak 30 yılı aşkın süreden bu yana eğitim ve kültür başta olmak üzere sosyal sorumluluk hizmetleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Borusan’ın kurulduğu günden bu yana sadece fabrika, liman, enerji üretimine değil, eğitim, kültür ve sanata da yatırım yaptığını kaydeden Kocabıyık, üretim faaliyetlerini gerçekleştirdikleri ve kendilerini kalpten bağlı hissettikleri Gemlik’in gelişmesi ve refahı için de çalıştıklarını ifade etti.

Kocabıyık, Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu, Gemlik Kültür Merkezi, Umurbey Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Borusan İlköğretim Okulu, Borusan Holding’in yaptığı eğitim yatırımlarından sadece bazıları olduğunu hatırlattı. Ahmet Kocabıyık, "Bu yıl, kurucumuz Asım Kocabıyık’ın liderliğindeki Borusan Kocabıyık Vakfı bir okul ile bir caminin yapımına başlıyor. Gemlik’e Asım Kocabıyık adı ile anılacak bir kültür merkezi kazandırmış olmak bizim için bir gurur nedenidir" dedi. 

Gemlik Belediye Başkan Vekili AK Parti’li Refik Yılmaz da, Asım Kocabıyık ve Borusan Holding’e teşekkür etti.

Törende, Uludağ UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Asım Kocabıyık’a üniversiteye katkılarından dolayı plaket verdi.  Sosyal tesisiyle bir dönem çok sayıda Cumhuriyet balosuna, konsere ve tiyatroya ev sahipliği yapan, Cumhuriyet döneminin simge sanayi kuruluşlarından Gemlik Sunğipek Fabrikası’nın eskiden bulunduğu yerleşkede yer alan Asım Kocabıyık Kültür Merkezi, Uludağ Üniversitesi ve Gemlikliler'e hizmet verecek. 1200 metrekare kapalı alana sahip olan Asım Kocabıyık Kültür Merkezi, konferans, konser ve sinema salonu olarak da kullanılabilecek. Merkezde, 340 öğrenci kapasiteli çok amaçlı etkinlik salonu ile birlikte öğretim üyeleri ve öğrencilerin faydalanabileceği iki kafeterya bulunuyor.