CÜ Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi 25 kişilik grup, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Van'ın Çaldıran İlçesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu'na kütüphane kurmak için 1 ay önce kitap toplama kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında kent meydanında stant açan öğrencilere halk yoğun destek verdi. Yoldan geçenlere kampanyayı anlatan öğrenciler oluşturacakları kütüphane için halktan kitap bağışında bulunmalarını istedi. Kampanyadan haberdar olanlar evlerindeki kitapları kent meydanına getirerek öğrencilere teslim etti. Kampanya kapsamında bugüne kadar 2 bin kitap toplandığı açıklandı.

Kampanyanın nisan ayı sonuna kadar devam edeceğini belirten proje başkanı Sinem Şener, "Bu kampanyayı dersimiz kapsamında başlattık; topluma nasıl faydalı olabiliriz, diye düşündük. Böyle bir şey aklımıza geldi. Van'da oluşturacağımız kütüphane için kitap topluyoruz. Herkesin de bize bu konuda destek olmasını istiyoruz. İlköğretim seviyesi 1-8 kademesindeki kitapları alabiliyoruz. Halkımız evlerindeki kitapları bize ulaştırırlarsa seviniriz. Kitapları kendileri getirip burada bize verebilirler. Ancak getiremeyecek kadar çok kitap bağışlayacak olan varsa da bizim arkadaşlarımız evlerine gidip bizzat kitapları teslim alabiliyorlar. Topladığımız kitapları mayıs ayında Van'a götüreceğiz ve kendimiz kütüphaneye yerleştireceğiz" dedi.

Öğrencilerin nisan ayı sonuna kadar her hafta sonu kent meydanında stant açarak kitap toplamaya devam edecekleri belirtildi.



HÖ(EA/CK)