Menemen İlçesi'ne bağlı Hasanlar Köyü'nde geçen pazar günü meydana gelen kazada, tarlalarında çalışmak üzere yola çıkan 20 yaşındaki Hasan Kazak, babası Mehmet, annesi Şefika ve kendisiyle aynı adı taşıyan dedesi Hasan Kazak'ın bulunduğu traktör, son yağmurların ardından debisi yükselen nehir sularının altında kalan demir köprüden geçerken, bir anda sulara gömüldü. Traktörde bulunan anne, baba ve dede kendi imkanlarıyla kurtuldu, ancak Hasan Kazak sulara kapıldı. Arama çalışmaları yetersiz kalan aile, köylülerden yardım istedi fakat bir sonuç elde edilemedi. Bunun üzerine jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir Emniyeti Deniz Şube Müdürlüğü ve itfaiyeden yardım istendi. Balık adamlar, nehir sularında kaybolan Hasan Kazak'ı bulmak için zodyak botlarla çalışma yaptı. Kilometrelerce mesafe yapılan aramada genç adam bir türlü bulunamadı.

ACI HABER KOMŞUDAN GELDİ

Hasanlar Köyü'nde yaşayan Cemil Kahya, arkadaşlarına "Kahvede boş oturmak yerine Hasan'ı arayacağım" dedikten sonra bugün sabah saatlerinde, nehir kenarında gitti. Özellikle nehir kenarındaki çalı diplerine bakan Kahya, bir süre sonra Haykıran Köyü yakınlarındaki Kurbağalı Dere Mevkii'nde komşusunun oğlu Hasan Kazak'ın, bir dala takılmış cesedini buldu ve durumu diğer köylülerle jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ile köylüler genç adamın cesedini nehirden çıkarttı. Acı haberi alan Kazak ailesi, olay yerine geldi. Evlatlarının cansız bedenini gören talihsiz aile sinir krizi geçirdi. 

Hasan Kazak'ın cesedi olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Hasan Kazak'ın ablası Teğmen Ceyda Kazak da, görev yaptığı Balıkesir'de 2008 yılında geçirdikleri trafik kazasında, 3 teğmen ve bir üniversite öğrencisiyle birlikte yaşamını yitirmişti.

HY(AÖ/COŞ)