Menemen İlçesi'ne bağlı Hasanlar Köyü'nde yaşayan 20 yaşındaki Hasan Kazak, babası Mehmet, annesi Şefika ve kendisiyle aynı adı taşıyan dedesi Hasan Kazak'la, dün saat 08.30 sıralarında, tarlalarında çalışmak üzere traktörle yola çıktı. Torun Hasan Kazak, son yağmurların ardından debisi yükselen nehir sularının altında kalan ve yerini tahmin ettiği demir köprüden, yönetimindeki traktörle karşıya geçmek istedi. Gediz Nehri'nin ortasına geldiği sırada, köylülerin 12 yıldır kullandığı demir köprü üzerindeki traktör biranda sulara gömüldü. Traktörde bulunan, anne, baba ve dede kendi imkanlarıyla kurtuldu, ancak Hasan Kazak, sulara kapıldı.

Arama çalışmaları yetersiz kalan aile, köylülerden yardım istedi ancak bir sonuç elde edilemedi. Bunun üzerine jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir Emniyeti Deniz Şube Müdürlüğü ve itfaiyeden yardım istendi. Balık adamlar, nehir sularında kaybolan Hasan Kazak'ı bulmak için zodyak botlarla çalışma yaptı. Dün geç saatlere kadar sürdürülen çalışmalar bir sonuç vermedi.

UMUTLU BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Gediz Nehri'ndeki arama çalışmalarına bugün sabah saatlerinde yeniden başlandı. Nehri tarayan 7 dalgıç, yaklaşık 4 kilometrelik mesafe aldı. Ancak Hakan Kazak'ın izine rastlanmadı. Balık adamların çalışması sırasında Kazak'ın yakınları da nehir kenarında umutla gelecek iyi haberi bekledi. Arama çalışmalarına bugün için son verildi.

İki çocuklu Şefika Kazak ve Mehmet Kazak çiftinin kızları Teğmen Ceyda Kazak da 4 yıl önce Balıkesir'de meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirmişti.