1 Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Cengiz Altıntaş, 500 tam puan aldığını, Orta Öğretim Yerleştirmede ise 499.034 puanla büyük bir başarı gösterdiğini ve Türkiye sekizincisi olduğunu söyledi. Aynı zamanda Kütahya il birincisi olan Gülden Önder'in tüm sınavlarda ful cevapçı olduğunu belirten Altıntaş, “Bu özelliği ile Gülden'i arkadaşları kendi aralarında 'Fulden' diye hitap ederler. Okulumuzda böyle çalışkan ve başarılı öğrenciler yetiştirdiğimiz için çok mutluyuz. Gediz'de ilk kez bir program çerçevesinde sınav merkezi oluşturan okul bizim okulumuzdur. Hazırlık döneminde 50 deneme sınavı yaptık. Başarı ise arkasından geldi. Ama bunu yeterli görmüyoruz. Daha çok Fulden'ler yetiştirmeye kararlıyız” dedi.

DOKTOR OLMAK İSTİYOR

İlçede eczacılık yapan anne 46 yaşındaki Seniye Önder ve  Kaymakamlık Dernekler Masası Şefi 47 yaşındaki Sedat Önder'in kızı Gülden Önder ise, gösterdiği başarıda ailesi ve öğretmenlerinin büyük katkıları bulunduğunu ifade etti. Gülden Önder, “Çocukluğumdan beri doktor olma hayali ile yanıp tutuştum. Hedefim göz doktoru olmak. İnsanlığa en güzel hizmetin sağlık alanında yapılacağına inanıyorum. Sağlıkta çok önemli yer tutan bu hayalimi gerçekleştirinceye kadar azimle çalışacağım" dedi.

Kızları Gülden'in başarısından büyük memnuniyet duyduklarını ve gururlandıklarını dile getiren Seniye ve Sedat Önder çifti, büyük çocukları olan 19 yaşındaki Erdem Önder'in Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ikinci sınıfında okuduğunu bildirdi.