Bir yakınına ait gecekondunda yeşil kartlı olan babaannesi Esma ve dedesi Haydar ile kalan Gözde Akbayır, okul çıkışı her gün antrenman yapmaya gidiyor. Tekvandoda 6 kez Türkiye şampiyonluğu, kickboxta Türkiye ikinciliği, 50'den fazla madalyası bulunan lise 3'üncü sınıf öğrencisi Gözde, dünya ve olimpiyat şampiyonalarına katılmak istediğini söyledi. Başarılı sporcu Gözde Akbayır'ı, tekvando antrenörü Özcan Ağırdaş destek verip, çalıştırıyor.

Tekvandoya, lise 1'inci sınıfa giderken başladığını anlatan Gözde Akbayır, aile durumunun kendisini olumsuz etkilediğini söyledi. Gözde, "İyi bir eğitim alarak okumak istiyorum. Bu sayede çok daha büyük başarılara imza atıp, hedefim olan dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda yarışmak istiyorum" dedi.

"ÜLKEME MADALYALAR KAZANDIRMAK İSTİYORUM

Derslerinin iyi gittiğini belirten Gözde Akbayır, ilerde iyi bir spor öğretmeni olmak istediğini söyledi. Okulundan geldiğinde her gün spor hocası Özcan Ağırdaş nezaretinde antrenmanlarını aksatmadığını belirten Akbayır, kazandığı 50'den fazla madalyaları gösterirken, daha çok başarılara imza atmak istediğini söyledi. Gözde, "Spor hocamın desteğiyle yarışmalara hazırlanıyorum. Hedefim; uluslararası yarışmalarda başarılı olup, milli sporcu olarak ülkeme madalyalar kazandırmak" diye konuştu.

CEZAEVİNDEKİ BABAMI 8 AYDIR GÖRMEYE GİDEMEDİM

Geceleri yatağa başını koyduğunda hiç tanımadığını belirttiği annesi ile 8 yıldan bu yana cezaevinde bulunan babasının hayali ile yaşadığını belirten Gözde, "Gözlerime uyku girmediği geceler oluyor. 'İleride ben ne olacağım?' diye düşünüyorum. Eskişehir Cezaevi'ndeki babamı 8 aydır görmeye gidemedim" dedi.

"TORUNUMUZ TEK BAŞINA KALIRSA NE YAPAR ?"

Gözde Akbayır'ın dedesi Haydar ile yeşil kartlı babaannesi Esma Akbayır ise, Kaymakamlık ve Büyükşehir Belediyesi'nden sadece makarna türü gıda ile kömür yardımı alabildiklerini anlattı. Haydar Akbayır, "Torunum annesiz büyüttü. Babası da cezaevine girdi. Konu- komşuların yardımı ile ayakta kalmaya çalışırken, onun geleceği bizi yıkıyor. Biz bugün varız, yarın yokuz. Torunumuz tek başına neler yapar bilemiyoruz" diye konuştu.

Gözde'nin antrenörü Özcan Ağırdaş da 22 yıldır tekvando sporu yaptığını, şampiyonlar sporcular yetiştirdiğini, Gözde Akbayır ile gurur duyduğunu söyledi. Gözde Akbayır'a hocalık dışında baba görevi yapmak durumunda kaldığını da belirten Ağırdaş, "Gözde'nin azmi sayesinde başarılı olması beni gururlandırıyor. Sahip çıkılması durumunda Gözde'nin Avrupa ve Dünya Şampiyonu olacağına inanıyorum" dedi.