Olay, dün gece yarısı merkez Selçuklu İlçesi Musalla Bağları Mahallesi'ndeki bir banka şubesinde meydana geldi. Daha önce sanayi sitesindeki 2 işyerinin çelik kasasından para çaldığı öne sürülen Y.K., iddiaya göre bankanın arka tarafındaki pencere camını taş atarak kırdı. İçeri girmek için kırık cam parçalarını temizleyen Y.K.'nin eli kesildi. Kesik elini bez parçasıyla saran Y.K. pencereden içeri girdi. Y.K. gişe çekmecelerinde alarmın çalması için tuzak olarak konulan yaklaşık 500 lirayı aldı. Bu sırada bankanın sessiz olan alarm sistemi devreye girip evinde bulunan özel güvenlik görevlisinin cep telefonuna mesaj iletti. Alarm mesajını gören güvenlik görevlisi bankaya geldiğinde içeride bir kişinin olduğunu fark etti. Bu sırada güvenlik görevlisini gören Y.K. de girdiği pencereden kaçtı. Güvenlik görevlisi polisi arayıp, şüphelinin eşkalini verdi. Polis kaçmaya çalışan Y.K.'yi yaklaşık 1 kilometre ileride yakaladı. Gözaltına alınan Y.K., sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

AĞABEYİ DE HIRSIZLIKTAN GÖZALTINDA

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Y.K. ifade verirken, başka bir odada bulanan ağabeyi K.K. kardeşinin sesini duydu. Polise, kardeşi Y.K.'nin sesini duyduğunu ve niçin getirildiğini sordu. Y.K. ifadesi alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilip Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Son 1 ayda merkez Meram İlçesi Farunnisa Mahallesi'ndeki hırsız olaylarına karıştığı öne sürülen ve son olarak fotoğraf makinası çaldığı evin sahibi tarafından teşhis edilen  ağabey K.K.'nın da, dün saat 23.00 sıralarında gözaltına alındığı belirtildi. Hırsızlıktan 3 kaydı bulunan K.K. da ifadesi alındıktan sonra Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. 



ÖÇ(İA/COŞ)