Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mikki,  Göksu’yu 8-9 Aralık 2012 tarihleri arasında Gazze’de düzenlenecek Gazze Belediyesi ile Kardeş Belediyeler Toplantısı'na davet etti. Ancak Göksu,  o tarihte Başbakan  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katılacağı bir programı olduğunu belirterek, gelemeyeceğini söyledi. Goksu, "Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Mart ayında bir gece Gazze’de kalma imkanı buldum. O gece, hayatımın en önemli gecesiydi. Ancak oğlum Halil İbrahim ile birlikte mutlaka bir gün Gazze’ye gitmek istiyorum" dedi.

 


OSMANLI ESERLERİ KARDEŞLİĞİMİZİN SEMBOLÜ

Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mikki de  “Bugün olduğu gibi dün de Türk milleti hep Filistin halkı ile beraber olmuştur. Osmanlı tarihine baktığımız zaman Filistin’in özel bir durumu olduğunu görüyoruz. Atalarınızdan kalan çok sayıda eser var. Bunları size tek tek göstermek istiyorum. Bunlar kardeşliğimizin en güzel sembolleridir ” diye konuştu.


 Esenler Belediye Başkanı Göksu ise, “Türk milletinin duyarlılığı ve duası, orada Filistinli kardeşlerimizin kararlılığı ve gayreti ile inşallah Filistin özgürlüğüne kavuşacak. Ben buna gönülden inanıyorum” dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ SORDU

Gazze Belediye Başkanı Mikki daha sonra Göksu’dan kentsel dönüşüm konusunda bilgi aldı. Göksu, “Bu proje devlet-millet projesi. Tamamen hayat kurtarmaya yönelik, deprem riskine karşı tedbir alma çalışması. Devletimiz lojistik destek veriyor. Kentsel dönüşüm projelerini kendi içinde finanse etmeye çalışıyoruz” cevabını verdi. Mikki de çalışmayı basından takip ettiğini ve mutlaka başarıya ulaşacağına inandığını söyledi.


(FOTOĞRAF)