Kaymakam Pamuk, yaptığı açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü için İlçe Milli Eğitim Müdürü ile birlikte bir program belirlediklerini, programda bazı görevlendirmeler yapıldığını belirterek, olaya ilişkin inceleme başlatılması nedeninin Belediye Başkanı'nın öğretmenlere çiçek vermesi değil, programda olmamasına rağmen, töreni sunan öğretmenin bunu amirlerine danışmadan kendiliğinden programa alması ve dolayısıyla disiplinsizlik suçu işlemesi olduğunu belirtti. Kaymakam Pamuk, şöyle dedi:

"Program sonunda Belediye Başkanı öğretmenlere çiçek vermeye başladı. Benim ve müdürümün bundan haberi yoktu. Bunu programa kimin eklediğini sorduğumuzda kimsenin bilgisinin olmadığını gördük. En sonunda programı sunan öğretmenin kendi inisiyatifiyle buna izin verdiğini söylediler. Bizler de bu olayın sorumlusunun bulunması için inceleme başlatılmasını istedik. Bu inceleme henüz sonuçlanmadı. Burada sorun Başkan'ın öğretmenlere çiçek vermesi değil. Bize daha önceden bu iletilse veya o an bizlere Başkan Bey'in talebi söylense elbette ki buna izin verirdik ve programa koyardık. Burada sıkıntımız herkesin kendi kafasına göre programa bir şeyler eklemesi. Programa uygun olmayan bir şey de eklenebilirdi. Bunun sorumlusu da biz olurduk."

Program sunucusu öğretmene böyle bir talep geldiğinde, durumu salondaki amirlerine bildirip, görüşlerini alması gerektiğine değinen Kaymakam Pamuk, herkesin kendi kafasına göre bir program düzenlemesi halinde kendilerinin program belirlemesine gerek kalmayacağını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Burada bir prensipten bahsediyoruz. Yoksa Başkan bey ya da bir başkasının öğretmenlere çiçek vermesi sorun değil. Öğretmenler Günü'nde elbette öğretmenlerimize çiçek verilebilir. Daha önce Belediye Başkanımız öğretmenlerimize yemek de verdi, çiçek de. O zaman kimseye soruşturma açmadık. Bu olayı lütfen kimse yanlış mecralara, kanallara çekmesin."

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç de, olaydan üzüntü duydugunu söyledi.  Törenin düzenlendiği Kültür Merkezi'nin belediyeye ait olduğunu hatırlatan Başkan Özgenç, "Belediye personelimiz Mukadder Çelik, Kültür Merkezi'nin sorumlusudur. Mukadder bey, öğretmenlere çiçek takdim etmek istediğimizi görevli öğretmenlere iletmiş. Onlar da uygun görmüşler. Program sonrası öğretmenlerimizi kutlayarak kendilerine çiçek takdim ettim. Bunda büyütülecek bir husus olmadığını düşünüyorum" dedi.

Bu gibi etkinliklerde programlara uyulması gerektiğini vurgulayan Özgenç, törende siyasi bir davranış sergileme, toplantının ahengini bozma, toplantıyı sabote edici davranışlar olması durumunda soruşturma açılmasını anlayışla karşılayabileceğini bildirerek şöyle konuştu:

"24 Kasım Öğretmenler Günü programında yaşanan olayda, program dışı olmuş olsa bile nihayetinde bir çiçek verdik. Bu noktaya getirilmiş olması şaşkınlık, üzüntü verici. Yaptığımız siyasi bir olay da değildi. Olayın bu noktaya geldiğini de bilmiyordum. Türkiye'de artık muhalefet olmak çok zor."



EK(SU/İD)