Pazarcı Mahallesi, Öğretmenevi Tesisleri karşısında bulunan Kombi Tatil Sitesi inşaatı, 1994'te dönemin Belediye Başkanı Ali Güzel zamanında 5 katlı 16 blok olarak ruhsatlandırıldı, ancak turizm bölgesine yapılan inşaat yüzünden kamuoyu tepkisi oluşunca, aynı belediye başkanı döneminde inşaat mühürlendi. Bir sonraki belediye başkanı Bekir Akyol döneminde ise tapu iptali için dava açıldı. Mevcut Belediye Başkanı Cemburak Özgenç döneminde tatil sitesinin yapıldığı arazinin tapu tescili belediye adına yapıldı. Bunun üzerine 6 bin 800 devremülk kapasiteli Kombi Tatil Sitesi'nden devremülk satın alan yüzlerce vatandaş, şirket merkezinin bulunduğu Konya'da, Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, hem belediye, hem de şirketi tazminata mahkum etti. Temyiz edilen karar, Yargıtay tarafından onaylandı.

Dava açanlardan yaklaşık 160'ının avukatlığını üstlenen Ahmet Onur Somuncu, Yargıtay'ca onaylanan 16 müvekkilinin alacağına ilişkin haciz kararı çıkarttıklarını söyledi. Daha önce de başka müvekkillerinin alacaklarına ilişkin haciz kararları aldırdıklarını hatırlatan Somuncu, "Bugünkü karar doğrultusunda, Gazipaşa Belediyesi'nin hesaplarına, gayrimenkullerine ve Başkan'ın makam otomobiline haciz konuldu. 1 Mart'ta da 80- 90 dava dosyasının daha onaylanmasını bekliyoruz. Onlar için ayrıca haciz kararı çıkartacağız" dedi.

Somuncu, bugün haciz kararı çıkartılan dosyalar dolayısıyla Gazipaşa Belediyesi'nden 650 bin liraya yakın alacakları olduğunu, başka avukatlar vasıtasıyla da dava açanlar olduğunu bildiğini, toplam dava sayısının 2 bine yakın olabileceğini belirtti.

Sadece kendi müvekkillerine ait dosyaların sonuçlanması halinde Gazipaşa Belediyesi'nden 1 milyon liranın üzerinde alacaklı olacaklarını belirten avukat Somuncu, "Alacaklarımızın tahsili için belediyenin banka hesaplarına, gayrimenkullerine, arsalarına ve kamu yararına kullanılmayan tüm mallarına haciz koydurduk. Süreç devam ediyor ve her geçen gün faiz miktarı artıyor. Belediye Başkanı'nın makam aracına da haciz koyduk. İstediğimiz zaman alıp satabiliriz. Alacağımızı tahsil edemediğimiz takdirde en geç 6 ay içinde haciz koyduğumuz malları satışa çıkartabiliriz" diye konuştu.

DEVREMÜLKE SICAK BAKIYORUZ

Avukat Somuncu, yapmış oldukları görüşmede Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'in kendilerine, "Mağdurlara gayrimenkulleri yapıp teslim edelim" önerisinde bulunduğunu söyledi. Müvekkilleriyle görüştüğünü anlatan avukat Somuncu, "Bir çoğu buna sıcak bakıyor. Bizim belediye ile bir problemimiz yok ancak yapılan bu öneri için atılan somut bir adım olmadığı için biz yasal süreci başlattık. Tek derdimiz alacağımızın tahsili. Belediye borcunu ödemeyi geciktirdikçe, faiz yüküyle de karşı karşıya kalacak" dedi.

ARSAYI, SATIP BORCU ÖDEYECEĞİZ

Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, düzenlediği basın toplantısında, davanın geçmişini özetleyerek, "3 seçeneğimiz var. Bunlardan ilki inşaatı tamamlayıp mağdurlara teslim etmek. İkincisi, hiçbir şey yapmadan bir sonraki yönetime konuyu devretmek. Üçüncüsü ise inşaatın bulunduğu araziyi satıp, borcu kapatmak. Bana en mantıklı geleni de bu" dedi.