Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan operasyonda gözaltına alınan 51 kişiden, mali konularla ilişkisi bulunmayan 12 yönetici, akşam saatlerinde sevk edildikleri adliyede Cumhuriyet Savcısı'nın sorgusunun ardından serbest bırakıldı. İstanbul'da gözaltına alınan Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl da akşam saatlerinde uçakla Gaziantep'e getirildi ve Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada operasyonla ilgili inceleme detayları da ortaya çıkmaya başladı. Polisin gözaltına alınan kişilere, Gaziantepspor adına gelen paraların önce Kızıl Şirketler Grubu'nun hesaplarına giriş yapılıp, ardından da bankadan nakden ödenmiş gibi gösterilerek Gaziantepspor hesabına geçirildiği, havale edilerek kulübün borçlandırılıp milyonlarca liralık zarara uğratıldığı, bazen de kulüp kasasına girmiş gibi gösterilen paraların Kızıl Şirketler Grubu'na bağlı 4 ayrı şirketine aktarılarak haksız kazanç sağladığı yolundaki iddiaları sorduğu öğrenildi. Sorgulanan kişilere ayrıca aralarında Olcan Adın, İsmail Köybaşı ve Eduardo Abdo Pacheo'ya yapılan ödemelerdeki makbuzlarda tahribat yapılarak bu kişelere ödenen paranınn fazla gösterilerek 300 bin lira kulübün zarara uğratıldığıyla ilgili bilgi sahibi olup olmadıkları yolunda sorular da yöneltildi.

Operasyonla ilgili haklarında yakalama kararı bulunan bir yönetici ile bir Kızıl Grup çalışanının ise yakalanmasına çalışıldığı belirtildi.

AK(SS/SSA)