Gaziantep'te sabaha kadar etkisini sürdüren şiddetli yağış nedeniyle hayat felç oldu. Bazı dükkan ve zemin katta bulunan evleri su basarken, özellikle köprü altları ve kavşaklarda suların birikmesi nedeniyle bir çok sürücü yolda mahsur kaldı. Trafik ekipleri tarafından ulaşım düzenlenirken, bazı sürücüler araçlarından kendi imkanlarıyla çıktı, bazı sürücüler ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana geldi.

SELDE CAN PAZARI

Gaziantep - Şanlıurfa Karayolu'nun 10'uncu kilometresindeki Hayrat Karakolu Mevkii'nde sürücüsü belirlenemeyen 21 FG 400 plakalı bir Diyarbakır firmasına ait yolcu otobüsüyle, bir otomobil 50 metre aralıklarla sel sularına kapıldı. Sel sularına kapılan araçta bulunan vatandaşları kurtarmak için Nizip ve Gaziantep'ten çok sayıda itfaiye ile ambulans olay yerine sevk edildi. Ancak, yolun çökme tehlikesi nedeniyle araçlara ulaşılamadı. Bunun üzerine bir iş makinesi yolun çöküp çökmediğini kontrol için karşı tarafa gönderilerek yardım güzergahı belirlendi. Bu güzergahtan sel suları arasına giren itfaiye aracı, sürüklenen otomobilden çıkarak sığındıkları ağaçlarda imdat çığlıkları atan 4 kişiyi ip merdiven sarkıtarak teker teker kurtardı. Daha sığ bir bölgede bulunan ve yan yatan otobüsteki yolcular da kepçe ile üstüne çıkan itfaiye görevlileri tarafından alınarak ambulansların yanına taşındı. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaklaşık 20 yaralı hastanelere kaldırıldı. Yolcuların yaşadıkları korku yüzlerine sansırken, Gaziantep - Şanlıurfa Devlet Karayolu yaklaşık 4 saat ulaşıma kapandı.

1 YOLCU ÖLDÜ 4 YOLCU KAYIP

Bu arada sel sularına kapılan yolcu otobüsünde bulunan 1 kadının yolcunun cesedi otobüsün yaklaşık 100 metre uzağında bulundu. Otobüs yolcularından 4 kişinin daha kayıp olduğu ve bulunması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.


AK(SÜ/AAA)(FOTOĞRAF)