Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 25, kent merkezinde ise 10 santimetreye ulaştığı Gaziantep'te, sis de etkili olunca ulaşımda aksamalar meydana geldi. Araban İlçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle 5 köyün ilçe merkeziyle ulaşımı kesildi. Yaylacık, Sarıkaya, Beydilli, Emirhaydar ile Gökçepayam köylerinde taşımalı eğitim kapsamındaki 249 öğrenci ilçedeki okullarına gidemedi. Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için Özel İdare Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Kent merkezinde ise belediye ekipleri tarafından kar temizleme çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor.

KARLI YOLDA KAZA: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

Kentte yolların kar nedeniyle kayganlaşması yüzünden çok sayıda trafik kazası da meydana geldi. Bu kazalardan birinde, meşrubat firmasında çalışan 32 yaşındaki Ramazan Kılınç yönetimindeki 27 KA 461 plakalı otomobil, Gaziantep'in Yavuzeli İlçesi yakınlarında iddiaya göre, karlı ve kaygan yolda sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu, karşı yönden gelen 52 yaşındaki Mehmet Çalış yönetimindeki 02 AT 819 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada, Ramazan Kılınç olay yerinde öldü, yanında bulunan Musa Taşoluk ile diğer araçtaki Mehmet Çalış, Mehmet Boz ve Mahmut Çalış yaralandı. Yaralılar, itfaiye ekipleri tarafından araçlardan çıkarılarak ambulanslarla Gaziantep'teki çeşitli hastanelere götürülüp tedaviye alındı. Kaza nedeniyle kısmen trafiğe kapanan yolda ulaşım, jandarma ekipleri tarafından kontrollü olarak sağlandı.

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Narlı turnikesi yakınlarında da hafif yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalar meydana geldi.



ZG(AK/OA/CK)