Gaziantep'te cumartesi akşamı bir sokak düğünü sırasında düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı yükseliyor. Gaziantep Valiliği'nden yapılan ilk açıklamada, , "Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesi'nde yapılan bir düğüne, menfur bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Çok sayıda ambulans sevkedilmiştir" denildi.

Yapılan açıklamada 94 kişinin yaralandığı terör saldırısında, hayatını kaybedenlerin sayısının 50'ye yükseldiği bildiriliyor. Valilik, olay yerinde parçalanmış canlı bomba yeleği bulunduğunu açıkladı.

Saldırının ardından CNN Türk'e açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de "Canlı bomba saldırısı olduğu tahmin ediliyor" dedi.

Saldırının arkasında kimin olduğu henüz kesinlik kazanmadı. Bazı AKP milletvekilleri olayın arkasında IŞİD'in olabileceğini belirtirken, Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada da olayın failinin IŞİD olduğu ihtimali dile getirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep'te gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili görüşlerine yer verildi. Erdoğan, "Bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum ki, ülkemiz ve milletimiz için 15 Temmuz silahlı darbe girişiminin ve o gece kaybettiğimiz 240 vatandaşımızın faili FETÖ’yle, sadece son bir ayda asker, polis ve köy korucularından oluşan 70 güvenlik görevlimizin katili PKK ile Gaziantep saldırısının muhtemel faili DAİŞ arasında hiçbir fark yoktur. Bu örgütleri ülkemizin ve milletimizin üzerine saldırtanlara mesajımız yine aynıdır, başaramayacaksınız!” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Türkiye'ye güçleri yetmeyenlerin, etnik ve mezhep temelli hassasiyetler üzerinden vatandaşlarımızı birbirlerine karşı kışkırtma senaryoları tutmayacaktır.” dedi.

HDP: Saldırı parti üyemize yönelik

Öte yandan HDP de saldırıyı kınayan bir açıklama yayımlayarak, düğünün bir parti üyelerine ait olduğunu vurguladı. Olayın ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bazı partili milletvekillerinin Güney Afrika'ya yapacakları ziyaretlerinin iptal edildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Partili üyelerimizin düğününe yönelik terör saldırısı sonucunda salonda bulunan çoğunluğu kadın ve çocuk çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralımız var. Acımız büyük. Bu saldırıyı yapanları, arkasındaki güçleri, zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz."

HDP Diyarbakır teşkilatı, facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada da şöyle dendi:

“Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesinde sokak arasındaki düğüne yönelik barbar terörist saldırıda çoğunluğu çocuklardan oluşan 50 kişi yaşamını kaybetti. Hastanelerde 80 civarı yaralı var. Düğün sahiplerinin 1990'lı yıllarda savaş mağduru olarak Siirt Pervari'den Antep'e göç etmiş bir Kürt aile.” DW/ dpa/ afp/ Reuters/ MK/GA