Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türk Edebiyatı ders kitabından çıkarılan Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirine sahip çıkmak için Bayraktar Lisesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Bekir Avan, toplantıya katılması beklenen öğretmen ve öğrencilerin engellendiğini ileri sürdü. Avan,  "Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ortaöğretim Türk Edebiyatı kitaplarında yer alan Arif Nihat Asya'ya ait 'Bayrak' şiirinin 'Sana benim gözümle bakmayanın /Mezarını kazacağım/ Seni selamlamadan uçan kuşun/ Yuvasını bozacağım' mısraları nedeniyle kitaptan çıkarıldığını açıklaması bizleri hayrete düşürdü. Bayrağına sahip çıkmayan ve bayrak şiirinin ders kitabından çıkarıldığını anlamayan bir gençlikle karşıya karşıya bırakılmak isteniyoruz. Çevredeki okulların öğretmenler ve öğrencilerin bugün buraya gelmesi engellendi. Bu engellemeleri yapanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bizler bayrak sevgisini neye mal olursa olsun öğrencilerimize nakledeceğiz ve bayrak sevgisinin ne olduğunu bilmeyen Milli Eğitim Bakanı'na da bunu öğreteceğiz" dedi.

İSTİFA ETSİN

Milli Eğitim Bakanı'nın istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Avan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bahanesi ne olursa olsun milli değerleri koruyamıyorsa, bayrağı koruyacak gençlik yetiştiremiyorsa, o bakan oradan derhal alaşağı indirilmelidir. Bunu da seçimlerde elleri patlayıncaya kadar alkışlarla bayrak şiiri okutan Ak Parti milletvekilleri yapmalıdır. Biz Türk Eğitim Sen öğretmenleri olarak bayrağın ne olduğunu, bu gençliğin çığlıklarıyla Milli Eğitim Bakanı'nın kulaklarını çınlatacak, patlayıncaya kadar çığlıklar atacağız. Bayrağımıza ülkemize bağımsızlığımıza sahip çıkacağız. Milli Eğitim Bakanlığı bayrağa yapılan bu saygısızlığından dolayı özür dilemeli ve istifa etmelidir. Başbakanımız da, Milli Eğitim Bakanı'nın kulağını çeksin. Yoksa Başbakanımızın da milli duyarlılığını soru işaretleriyle karşılarız."

Yapılan basın açıklamasının ardından Türk Eğitim Sen üyeleri öğrencilere dağıtmak istedikleri üzerinde bayrak şiirinin yer aldığı ayraçları alarak alandan ayrıldı.